Iøvrigt har jeg forsøgt at beskrive "gravity-filleren" her.
http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... Filler.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvis du er ny indefor tap hanernes mysterier - så er der lidt læsestof her: http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... apning.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Modtryksfylder
Re: Modtryksfylder
Jeg er ny inden for alt der ligger på den anden side af flasker, så de links glæder jeg mig til at læse.
Re: Modtryksfylder
Her er der også nogle ide'er om DIY modtryksfyldere
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 9&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 9&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
Re: Modtryksfylder
Tak for inspirationen L.R. Det bliver netop en gør-det-selv løsning. Nørderiet omkring udstyr er den halve glæde!
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Modtryksfylder
Counter Presure Filleren er næsten det samme som Gravity Filleren:
Der hvor CO2 lukkes ud - er med kontrolleret hastighed (nåleventil) - når CO2 lukkes meget langsomt ud, så vil der på et tidspunkt være lige præcis nok overtryk i fustagen til at øllen løber langsomt. (se bort fra at flasken er fyldt og ølhanen er lukket !!)
Fustagen behøver derfor ikke at stå højere end flasken. Problemet (idealt set) er at der er et lille trykfald for at øllen kan løbe (typisk 0,1-0,15 Bar) og det kan give lidt skum.
I praksis er det dog meget lidt hvis øllen er kold.
Se iøvrigt min prototype på en Counter Presure Filler via hane her:
https://www.youtube.com/watch?v=ax45Nq0OQ8w" onclick="window.open(this.href);return false;
Der hvor CO2 lukkes ud - er med kontrolleret hastighed (nåleventil) - når CO2 lukkes meget langsomt ud, så vil der på et tidspunkt være lige præcis nok overtryk i fustagen til at øllen løber langsomt. (se bort fra at flasken er fyldt og ølhanen er lukket !!)
Fustagen behøver derfor ikke at stå højere end flasken. Problemet (idealt set) er at der er et lille trykfald for at øllen kan løbe (typisk 0,1-0,15 Bar) og det kan give lidt skum.
I praksis er det dog meget lidt hvis øllen er kold.
Se iøvrigt min prototype på en Counter Presure Filler via hane her:
https://www.youtube.com/watch?v=ax45Nq0OQ8w" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Modtryksfylder
Super profesionelle setups I har. Der er noget at stræbe efter!
Har netop vasket 50 flasker til store-tappe-dag i morgen. En IPA står lige nu og coldcrasher på 0,5 grad på 4 døgn. Men den bliver karboneret med sukker i flasken og flasket med plastrørfylderen... forhåbentlig for sidste gang... jeg må ud at købe stumper!
Kan mærke, at det her er en hobby der kan stikke helt af!
Endnu en gang tak for jeres super indlæg.
Vh Knet
Har netop vasket 50 flasker til store-tappe-dag i morgen. En IPA står lige nu og coldcrasher på 0,5 grad på 4 døgn. Men den bliver karboneret med sukker i flasken og flasket med plastrørfylderen... forhåbentlig for sidste gang... jeg må ud at købe stumper!
Kan mærke, at det her er en hobby der kan stikke helt af!
Endnu en gang tak for jeres super indlæg.
Vh Knet
Re: Modtryksfylder
En pilsner indeholder ca. 4,5 gram co2 pr liter
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;