Hej.
Har for første gang sat en 9 liters conelius med en Weiss til min pygmy.
Bøvler lidt med skum. Hvordan gør i andre?
Fadet er karboneret med 1,8 bar. Ølslangen er 1,8 meter.
Hvilket tryk er bedst på fustagen? Hvad med længden på slangen?
Der skulle være en kompensator i hanen på pygmyen.
Jeg er klar over at en Weiss er svær men ikke umulig på fad.
Kom frisk med gode råd.
Go søndag til jer.
Weissbier på fustge
Re: Weissbier på fustge
Du mangler at fortælle et par vigtige ting.
1. Ved hvilken temperatur er den karboneret med 1,8 bar?
2. Hvilken CO2-volumen ønsker du i din øl?
3. Hvilken temperatur har fadet og øllet deri, når du skænker?
4. Hvilken inderdiameter har din ølslange?
1. Ved hvilken temperatur er den karboneret med 1,8 bar?
2. Hvilken CO2-volumen ønsker du i din øl?
3. Hvilken temperatur har fadet og øllet deri, når du skænker?
4. Hvilken inderdiameter har din ølslange?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Weissbier på fustge
Øllet er karboneret ved 2 graderBorg skrev:Du mangler at fortælle et par vigtige ting.
1. Ved hvilken temperatur er den karboneret med 1,8 bar?
2. Hvilken CO2-volumen ønsker du i din øl?
3. Hvilken temperatur har fadet og øllet deri, når du skænker?
4. Hvilken inderdiameter har din ølslange?
Kunne godt leve med den lave ende af scalaen altså 3,5 i CO2 volumen
Øllet havde en temperatur på ca 8-10 grader
Inderdiameteren kender jeg ikke. Men det er vel en standard diameter vil jeg tro. Kan lige måle sen når jeg er hjemme igen.
Re: Weissbier på fustge
OK.
Med 3,5 volumen ved 10 grader skal du have er tryk på ca 2,1 bar på din CO2 flaske.
Dermed frigøres der ikke CO2 i systemet.
Med 3,5 volumen ved 10 grader skal du have er tryk på ca 2,1 bar på din CO2 flaske.
Dermed frigøres der ikke CO2 i systemet.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Weissbier på fustge
Ok. Tak for det Borg.
Hvordan er du kommet frem til det?
Er der evt et sted man kan læse om det?
Hvordan er du kommet frem til det?
Er der evt et sted man kan læse om det?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Weissbier på fustge
Personligt syntes jeg det er svært at skænke en hårdt karboneret øl, fra en alm. fadølshane ...
Da der er lavet specielle Weiss beer haner, så er jeg nok ikke alene. (større og længere flow mekanik)
I stedet for at bruse alt CO2 af, i skum - så har jeg valgt at karbonere lidt svagere og derved kan jeg skænke et glas uden spild af CO2 til overdreven skum. Resultatet er at jeg kan servere et glas med mere CO2 i øllen.
Kan du køle fustagen ned, så falder trykket tilsvarende og det bliver nemmere at skænke øllen.
Laaaangsom hastighed på flow, og kolde glas kan være vejen frem ;-)
Da der er lavet specielle Weiss beer haner, så er jeg nok ikke alene. (større og længere flow mekanik)
I stedet for at bruse alt CO2 af, i skum - så har jeg valgt at karbonere lidt svagere og derved kan jeg skænke et glas uden spild af CO2 til overdreven skum. Resultatet er at jeg kan servere et glas med mere CO2 i øllen.
Kan du køle fustagen ned, så falder trykket tilsvarende og det bliver nemmere at skænke øllen.
Laaaangsom hastighed på flow, og kolde glas kan være vejen frem ;-)