Vi planlægger at udskifte det gamle køkkenet og købe et nyt. I den forbindelse håber jeg lidt på at stjæle et hjørne - argumentet er jo at hjørneskabe ikke udnyttes særligt godt og kun står og samler alt muligt skrammel man ikke bruger. Og så kunne det passende bruges til en "keezer". Tanken var at placere en lille kummefryser på max 60x60 cm i dette hjørne. Afmontere låget og lave et to-delt låg ovenpå af bordplade. Jeg tænkte at lave en ramme/tilpasning så lågene ovenpå slutter tæt. Den inderste del/låge placeres ind mod en væg og fastmonteres. Den skulle kun være stor nok til at have et gitter for udluftning ind mod væggen og et tappetårn. Den anden del af låget tænkte jeg kunne være en løs bordplade som jeg kunne løfte op og væk. Og sænke 2-3 fade ned i kummefryseren den vej. Jeg regner med det bliver lidt tungt men håndterbart.
I tappetårnet overvejer jeg mulighed for luftcirkulation via en lille blæser. Men er det nødvendigt for at undgå for meget skum? Eller er det fint at blot bruge en bræmseslange op til hanen - så er det jo begrænset hvor meget øl der bliver opvarmet.
Jeg tænker at placere co2 gasflaske i vaskeskabet. Og så ville jeg lave et lille luftindtag i sokkel for at lave luftcirkulation rundt kummefryseren og ud gennem udluftningen ved væggen.
Er det nogen der har lavet noget tilsvarende og vil dele ud af sin erfaring? Eller nogen der har kommentarer eller gode råd?
Fadøl i køkkenet
Fadøl i køkkenet
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Re: Fadøl i køkkenet
Som tappetårn kunne du overveje at bruge et tårn med indbygget glykol køling, så var hanen og øllet i selve tårnet altid kold:
http://www.beveragefactory.com/draftbee ... 52-1.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Du skal så bare have en beholder til glykolen nede i fryseren og en lille pumpe til at sørge for cirkulationen.
Den ultimative løsning er dog allerede lavet:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... 65&p=50665" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.beveragefactory.com/draftbee ... 52-1.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Du skal så bare have en beholder til glykolen nede i fryseren og en lille pumpe til at sørge for cirkulationen.
Den ultimative løsning er dog allerede lavet:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... 65&p=50665" onclick="window.open(this.href);return false;
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Fadøl i køkkenet
Jeg er nu ved at undersøge de indvendige mål på kummefryser for at se om det er 1,2 eller tre fade/haner jeg skal have. Jeg har nu altid kunne li at have lidt at vælge mellem så tre haner er hvad jeg håber på. Jeg melder ud når jeg får målene.
Tak for links. Flot tårn og hane. Det ser dog ud til at de kun har med en hane. Men det burde være muligt at lave noget tilsvarende selv med flere haner. Er der nogen der har et tilsvarende tappetårn uden køling der har noget erfaring med om det er nødvendigt eller ej?Som tappetårn kunne du overveje at bruge et tårn med indbygget glykol køling, så var hanen og øllet i selve tårnet altid kold:
http://www.beveragefactory.com/draftbee" onclick="window.open(this.href);return false; ... 52-1.shtml
Du skal så bare have en beholder til glykolen nede i fryseren og en lille pumpe til at sørge for cirkulationen.
Det er en meget flot løsning som jeg har kigget misundeligt på mange gange! Hvis der bliver for svært at lave åbning og tappetårn i toppen er det absolut en flot løsning med haner på væggen. Men jeg tror at i mit tilfælde er det bedre at lave en kort vej fra kummefryser og direkte op i tappetårnet i stedet for at forlænge det ind og op i væggen.Den ultimative løsning er dog allerede lavet:
viewtopic.php?f=1&t=5965&p=50665
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Re: Fadøl i køkkenet
Ork nej, det har dem med op til 12 haner...Jon skrev: Tak for links. Flot tårn og hane. Det ser dog ud til at de kun har med en hane.
http://www.beveragefactory.com/advanced ... rds=glycol" onclick="window.open(this.href);return false; (der er 3 sider)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Fadøl i køkkenet
Der arbejdes videre med planerne. Lige nu er fokus på at finde ud af hvordan jeg kan have 2-3 fade på den begrænsede plads. Jeg skal nok holde Jer opdateret efterhånden som det skrider frem.
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Re: Fadøl i køkkenet
Hej Jon,
Vil bare lige dele erfaring og måske inspirere.
Da der blev skiftet nyt køkken hos mine forældre, lavede vi en løsning som du snakker om. I hjørnet borede vi hul i bordpladen, så der kunne komme et 2 hane anlæg op. Vi borede nogle huller i væggen under bordpladen som gik ud til deres bagterrasse, hvor vi lavede et lille 1,5m bredt, 0,6m dybt og 1m højt rum til køler og fustage. Vi valgte så at køre vand på den ene hane, og øl på den anden. Det har fungeret super fint, og er stadig godt kørende på tiende år. Om vinteren tager vi fustagen af hvis der ikke skal drikkes øl, og ligeledes slukker vi for vandet på en ballofix.
Vi brugte dette 2 hane anlæg http://www.torstein.dk/produkter/oeltaa ... m-uhane-58" onclick="window.open(this.href);return false; , med normale Lindr haner http://www.torstein.dk/produkter/oelhan ... -exclusive" onclick="window.open(this.href);return false; . Det er meget stilrent.
Mvh
Vil bare lige dele erfaring og måske inspirere.
Da der blev skiftet nyt køkken hos mine forældre, lavede vi en løsning som du snakker om. I hjørnet borede vi hul i bordpladen, så der kunne komme et 2 hane anlæg op. Vi borede nogle huller i væggen under bordpladen som gik ud til deres bagterrasse, hvor vi lavede et lille 1,5m bredt, 0,6m dybt og 1m højt rum til køler og fustage. Vi valgte så at køre vand på den ene hane, og øl på den anden. Det har fungeret super fint, og er stadig godt kørende på tiende år. Om vinteren tager vi fustagen af hvis der ikke skal drikkes øl, og ligeledes slukker vi for vandet på en ballofix.
Vi brugte dette 2 hane anlæg http://www.torstein.dk/produkter/oeltaa ... m-uhane-58" onclick="window.open(this.href);return false; , med normale Lindr haner http://www.torstein.dk/produkter/oelhan ... -exclusive" onclick="window.open(this.href);return false; . Det er meget stilrent.
Mvh
Re: Fadøl i køkkenet
Så blev det endelig tid til en opdatering. Jeg er nu færdig med projektet og er meget tilfreds. Jeg valgte et tårn med 3 haner som både jeg og konen synes passer flot ind på køkkenet. Den første hane er dedikeret til danskvand som jeg laver ved at ryste co2 ind i et fad med vand. Det er meget populært blandt børn og voksne. Det giver så to haner til øl.
Jeg valgte at bygge en lille kummefryser ind i hjørnet. Adgang til fadene sker ved at løfte op et løst hjørne af bordpladen og derefter løfte en tilsvarende del af kummefryserlåget som jeg har delt i to. Jeg fandt en gammel kummefryser med noget smallere vægge end de nye med høj energi mærkning. Jeg har derfor ret god plads til to store og et lille cornelius fad. Mit tårn har indebygget kølerør som jeg ikke bruger. Det giver mig 2 cm skum på det første glas hvilket er fint nok for mig. Jo større glas jo mindre problem :-)
Temperatur styres ved stc-1000 og fungerer fint. Jeg til nu ikke lavet noget recirkulation af luften og tror ikke jeg kommer til at gøre det.
Alt i alt er jeg meget tilfreds - tak for kommentarer og tips i tråden. Spørg løs hvis I har spørgsmål - eller kom forbi og kig/smag :-)
PS - Beklager at billederne vender forkert.
Jeg valgte at bygge en lille kummefryser ind i hjørnet. Adgang til fadene sker ved at løfte op et løst hjørne af bordpladen og derefter løfte en tilsvarende del af kummefryserlåget som jeg har delt i to. Jeg fandt en gammel kummefryser med noget smallere vægge end de nye med høj energi mærkning. Jeg har derfor ret god plads til to store og et lille cornelius fad. Mit tårn har indebygget kølerør som jeg ikke bruger. Det giver mig 2 cm skum på det første glas hvilket er fint nok for mig. Jo større glas jo mindre problem :-)
Temperatur styres ved stc-1000 og fungerer fint. Jeg til nu ikke lavet noget recirkulation af luften og tror ikke jeg kommer til at gøre det.
Alt i alt er jeg meget tilfreds - tak for kommentarer og tips i tråden. Spørg løs hvis I har spørgsmål - eller kom forbi og kig/smag :-)
PS - Beklager at billederne vender forkert.
- Vedhæftede filer
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg