Kære alle.
Overvejer kraftigt en seriøs opgradering af mit ellers udemærkede 25 liters anlæg og jeg er kommet langt rundt i min søgning.
Og er jyde, så sidder hårdt på "muldvarpeskindet" ..... :-)
Så jeg er faldet over Bratbergs 95 liters liters "dogmeanlæg" uden automatik og dillerdaller.
Er der nogle erfaringer med anlægget ? Det være sig både gode og dårlige....
Mvh
Henrik
Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Det virker helt ærligt som alt for mange penge for et anlæg med de kvaliteter.
Har du overvejet klassisk tre gryders setup? Der kommer man langt for 9.500 kr.
Jeg har bygget mit for mindre end 9.500 kr.
Har du overvejet klassisk tre gryders setup? Der kommer man langt for 9.500 kr.
Jeg har bygget mit for mindre end 9.500 kr.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Hej Kim.
Tak for rådet og jeg vil overveje det. Måske finde en rustfast grukedel....
Og du har ganske ret med et 3 gryders set up. En gryde til mæskning, en gryde til spargevand og den sidste til urtkogning. Og øllet flyttes let via en pumpe..... :-) og dertil kommer, at man sparer tid ved flere bryg på en dag....
Som tidligere VVS'er ved jeg, at skivetermometre ikke er de særligt nøjagtige.... jeg bruger selv et digitalt termometer under mæskning.... men du går vel ikke ned på grej? :-)
Mvh
Henrik
Tak for rådet og jeg vil overveje det. Måske finde en rustfast grukedel....
Og du har ganske ret med et 3 gryders set up. En gryde til mæskning, en gryde til spargevand og den sidste til urtkogning. Og øllet flyttes let via en pumpe..... :-) og dertil kommer, at man sparer tid ved flere bryg på en dag....
Som tidligere VVS'er ved jeg, at skivetermometre ikke er de særligt nøjagtige.... jeg bruger selv et digitalt termometer under mæskning.... men du går vel ikke ned på grej? :-)
Mvh
Henrik
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Jeg har testet mine termometre mod thermapen. De er kalibreret til at vise det samme. Så det går fint tak :-)Moesmand skrev:Hej Kim.
Tak for rådet og jeg vil overveje det. Måske finde en rustfast grukedel....
Og du har ganske ret med et 3 gryders set up. En gryde til mæskning, en gryde til spargevand og den sidste til urtkogning. Og øllet flyttes let via en pumpe..... :-) og dertil kommer, at man sparer tid ved flere bryg på en dag....
Som tidligere VVS'er ved jeg, at skivetermometre ikke er de særligt nøjagtige.... jeg bruger selv et digitalt termometer under mæskning.... men du går vel ikke ned på grej? :-)
Mvh
Henrik
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Jeg er også inde i en opgraderings fase, og her er det vigtigt at man definere det ønskede antal liter øl.
Da jeg kun kører fustager - så var det nemt nok, jeg går fra 22L til 44L. Desværre er der et kæmpe spild af urt på en stor gryde, og mit jydegen har svært ved at hælde 4-5 L bundfald ud ☺
Jeg filtrere så gennem kaffefilter, og har nu en god starter urt - da jeg dog pt. køre test på diverse nye tør gær, så ryger de 5 L i en gryde koges op og ned med 10g humle. Efter afkøling er der et lille minibryg...
Da jeg kun kører fustager - så var det nemt nok, jeg går fra 22L til 44L. Desværre er der et kæmpe spild af urt på en stor gryde, og mit jydegen har svært ved at hælde 4-5 L bundfald ud ☺
Jeg filtrere så gennem kaffefilter, og har nu en god starter urt - da jeg dog pt. køre test på diverse nye tør gær, så ryger de 5 L i en gryde koges op og ned med 10g humle. Efter afkøling er der et lille minibryg...
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Er sgu minimalt på den 15g blichmann jeg har anskaffet mig, lige før jeg syntes der lå mindre en 10g fordi filteret lå bedre, og flowet ud har kørt bedre... max 0,5 ltr i væske er mit bud, men kan jo testesTruntebryg skrev:Jeg er også inde i en opgraderings fase, og her er det vigtigt at man definere det ønskede antal liter øl.
Da jeg kun kører fustager - så var det nemt nok, jeg går fra 22L til 44L. Desværre er der et kæmpe spild af urt på en stor gryde, og mit jydegen har svært ved at hælde 4-5 L bundfald ud [WHITE SMILING FACE]
Jeg filtrere så gennem kaffefilter, og har nu en god starter urt - da jeg dog pt. køre test på diverse nye tør gær, så ryger de 5 L i en gryde koges op og ned med 10g humle. Efter afkøling er der et lille minibryg...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Ja OK - der er jeg nok lidt speciel....
Jeg lader den afkølede urt stå en 3-4 timer, og først da stikker jeg om - vil ikke have trubs med over ☺
Overhovedet ...
Jeg lader den afkølede urt stå en 3-4 timer, og først da stikker jeg om - vil ikke have trubs med over ☺
Overhovedet ...
Re: Erfaringer med Bratberg 95 liter ?
Er nu også minimalt hvad der kommer med... der at røret suger storset af bunden er nok det som gør detTruntebryg skrev:Ja OK - der er jeg nok lidt speciel....
Jeg lader den afkølede urt stå en 3-4 timer, og først da stikker jeg om - vil ikke have trubs med over [WHITE SMILING FACE]
Overhovedet ...
Sent from my iPhone using Tapatalk