Indstilling af stc-1000

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.

Indstilling af stc-1000

Indlægaf Mikle » 15. nov 2017, 19:35

Hej
Jeg har lige lavet et køleskab om det grærings skab hvor jeg har monteret en stc-1000 på.
Det fungere fint men ville bare høre hvilke indstillinger af stc-1000 i bruger?
Altså hvad har i sat jeres F2 og F3 til?
Mikle
 
Indlæg: 83
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Knet » 15. nov 2017, 20:40

F2 styrer ved hvilken gradafvigelse output for køling/opvarmning aktiveres.
F3 styrer forsinkelsen - eller pausen der er - før køleskabets kompressor starter igen. Det beskytter kompressoren, at den ikke hele tiden starter.

Jeg kører typisk med gæringstemperatur på 20 grader målt inde i øllet og en F2 på 0,3 grader. Derved starter varmeelement, når øl har temperatur på 19,7 og køling starter når temperatur rammer 20,3.

Forsinkelsen er sat til de maksimale 10 minutter.

Den sidste værdi F4 er en kalibrering af STC1000 målingen. Hvis den ikke måler korrekt, kan den kalibreres ved at tillægge/fratage grader.

Vh. Kenneth
Senest rettet af Knet 15. nov 2017, 21:54, rettet i alt 1 gang.
Knet
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Mikle » 15. nov 2017, 20:49

Tak for svaret
Var nu klar over hvad de forskellige indstillinger gør;)
Var mere bare nysgerrig for hvad i andre har sat jeres til;)
Mikle
 
Indlæg: 83
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf RuneV » 16. nov 2017, 06:38

Min er sat til 1 grads udsving og forsinkelsen er sat til 5 min.
RuneV
 
Indlæg: 178
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Mikle » 16. nov 2017, 10:06

Okay syntes også at 10 min lyder af meget.
Men er heller ikke ligefrem ekspert i køleskabe så ved ikke hvilken forsinkelse der vil være helt optimal?;)
Kan jo være der sidder en ekspert på området her inde?;)
Mikle
 
Indlæg: 83
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Borg » 16. nov 2017, 13:14

Mikle skrev:Okay syntes også at 10 min lyder af meget.
Men er heller ikke ligefrem ekspert i køleskabe så ved ikke hvilken forsinkelse der vil være helt optimal?;)
Kan jo være der sidder en ekspert på området her inde?;)

Du kunne jo lave en meget simpel test:
Tag din gæringsspand og fyld den med 22 grader varmt vand i samme mængde, som du normalt har urt.
Sæt føleren på, og sæt termostaten på 20 grader.
Nu begynder køleskabet at køle.
Når den slår fra (ved 20 grader), så tager du tid på, hvornår den rammer 21 (eller 20,5) grader igen.

Du vil sandsynligvis opleve, at der går meget mere end 10 minutter. Og derfor er 10 minutter ikke meget i denne sammenhæng.
Så om det er 5 eller 10 minutter betyder intet for din øl, men det kan betyde noget for dit køleskab.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4287
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Mikle » 16. nov 2017, 13:22

Ja du har ret ;) sætter den bare til 10 min;) tak for alle de gode svar
Mikle
 
Indlæg: 83
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Thage » 16. nov 2017, 16:44

@Borg, vel ca. Det samme som at smide en kasse øl ind, når temp er stabil vil jeg mene netop som du skriver at tiden er længere og derfor lige meget... Hvis det er koblet korrekt, køre det jo ikke hvis stc siger fra, og er jo relæ der styre selve skabet.

Problemet er vi tilføre varme, og derved kan køl have kraftigt behov on off meget - dette løser mange med isolering så udsving netop ikke er så store...

Så pointe er jeg ikke mener den setting gør en skid forskel, men isolering mht udsving gør en verden i forhold til stress af køle/varme elementer ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1439
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Knet » 16. nov 2017, 22:10

Jeg måler som sagt inde i spanden og på urt. Og min oplevelse er, at urten tilsat gær er en ren varmekilde til at starte med. Køleren kører lang tid i træk for at holde øllen på 20 grader, da gæringsprocessen varmer øllen op. Jeg har haft et glas med vand stående i samme køleskab og målt i dette, har temperaturen været adskillige grader under de 20. Så køleren buldrer altså løs for at holde de 20, men køler reelt langt mere og konstant.

Længere fremme i gæringsprocessen, med aktivering af køling/opvarmning ved udsving på 0,3 grader i forhold til ønsket temperatur, tændes køling/varmekilde sjældent. Når temperatur afviger og køling sættes ind, køles jo til temperatur er opnået. Og så går der en rum tid før den afviger 0,3 grader igen og atter kræver køling. Mere end 10 minutter som min STC1000 står på. Jeg satte den blot på maks for at spare kompressor om nødvendigt.

Jeg tænker i øvrigt, at det måske er mere aktuelt ved lagerøl? Kan forestille mig, at det, at holde temperaturen lav kræver hyppig start af køling? Og at øllen hurtigere stiger de 0,3 grader hvis køleskabet står i et opvarmet rum.
Knet
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Indstilling af stc-1000

Indlægaf Thage » 16. nov 2017, 22:34

Njar er det samme syntes jeg mht øltype, men ja er nok oftere når det er varmt ude... har en alarm på mine, som jeg ikk kan deaktivere andet end et tryk, og er et par gange i døgnet i starten og 1 til sidst...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1439
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød


Tilbage til Udstyr

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster