Side 1 af 1

Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 18:25
af haku823
Hej,
hjælp.
Min store corny keg lækker CO2 i tide og utide.
Satte den 3 bar på en netop overført øl (i går), og her i aften var keggen stort set uden tryk. Hvis jeg lader CO2 tanken sidde kan jeg risikere at jeg jeg tømmer tanken (er sket før). Alle pakninger er vaseline smurt ibm. forrige bryg (som ikke lækkede) så tror ikke det er dem. Sprøjtede starsan på for at finde evt. lækager (fandt ingen). Satte 3 bar på igen, og over en time ca. havde den allerede mistet 0.3 bar. Har efterspændt alt for en sikkerhedsskyld, og der er 3 bar på igen, så kan kun krydse fingre.

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 18:30
af Knet
En netop overført øl. Hvad dækker det over?

Er øllet færdigkarboneret? Eller er det bare fordi trykket i headspace udjævnes, fordi øllet karboneres ydeligere af et højere tryk?

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 18:32
af haku823
Knet skrev:En netop overført øl. Hvad dækker det over?

Er øllet færdigkarboneret? Eller er det bare fordi trykket i headspace udjævnes, fordi øllet karboneres ydeligere af et højere tryk?
"netop overført øl" = overført fra gæringsspand til keg.
Mht. om det bare var tryk udjævning: Det testede jeg ved at fylde et lille glas. Øllet var desværre fladt.

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 18:50
af Knet
Jo jo, men det netop overførte øl fra gærspanden er jo fladt. Og det skal jo stå under tryk en uges tid før det er karboneret. Og det ved et noget lavere tryk. Jeg kører 0,8 bar i en uge ved 4 grader.

Alternativt skal du rulle CO2 ind, ved højt tryk og rullen af fadet i et kvarter. Så lyn karboneres det. Men med risiko for overkarbonering.

Muligvis du ryster på hovedet af ovenstående :-). Det lyder som om du før har karboneret på fad?
Men CO2 kommer jo ikke ud i det flade øl af at du tilsætter det på fadet. Det skal lige presse ind i øllet. Og der går altså tid.

Misforstår jeg dig?

Vh. Kenneth

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 19:09
af haku823
Knet skrev: Misforstår jeg dig?

Vh. Kenneth
Ja, du misforstår mig lidt. Jeg har karboneret på fad mange gange, både trykkarboneret med CO2 (som denne gang) og naturlig karbonering med sukker :) Ved også udemærket at øl ikke kan optage 3 bars CO2 over 24t, så derfor må det være en læk et eller andet sted.

Denne gang er mit problem at mit fad synes at lække tryk efter jeg har sat det under tryk med CO2.

Jeg efterspørger (ret dårligt åbenbart hehe) hvilke andre ting jeg kan tjekke udover at det ikke lækker ved og omkring ball lock fittings, samt låget, og byder andre gode tips fra folk der har erfaring med keg der lækker CO2.

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 19:34
af Knet
Ha ha ha... helt ved siden af skiven :-)

Jeg har desværre (eller heldigvis) ikke erfaring med noget der lækker, udover da jeg en gang glemte at lukke hanen (drejede kun regulatoren på hanen i bund) og derfor havde øl i hele køleskabet!!! Men det var også en kedelig dag!!!

Jeg aner ikke hvor hurtigt øl optager CO2. Men er den varm direkte fra spand optager den (og frigiver den) mig bekendt hurtigt. Hvor kold øl holder mere på det. 3 bar i et lille headspace holder vel ikke mange dage? Og det kan vel knap smages i øllet?

Et godt råd: jeg har selv købt en tyskerflaske, som jeg genopfylder fra min 6 kg flaske. Den rummer 300 gram varm CO2 (op til 500 gram hvis flaske ryger i fryser først). Og den har jeg permanent tilsluttet og åben. Indtil da var jeg panisk angst for netop at tømme min 6 kg pga utæthed.

Før tyskerflasken, da jeg havde 6 kg flasken på, åbnede og lukkede jeg flere gange dagligt under karbonering. Og der kørte jeg 1,5 til 2 bar i, i starten og holdt øje med manometer to på regulatoren. Når den faldt til 0 vidste jeg, at øllet havde absorberet CO2 og at der skulle åbnes og lukkes igen. Og det gjorde den flere gange dagligt i starten. Så kan det ikke tænkes, at den bare har spist det, men at du ikke kan smage 0,5 liter CO2 med tre bars tryk i 19 liter fladt øl?

Er der det mindste pift når du trækker i ventilen? Eller er trykket som i luften udenfor?

Jeg har aldrig prøvet vaseline på mine pakninger men bruger ølfedt. Det er nærmest som harpiks. Og det holder hvert fald tæt.

Vh. Kenneth

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 20:24
af haku823
Muligtvis. Muligtvis. Nu holder jeg lige øje med nano meter 1 (co2 tankens) for at se om det ikke bare et øllen suger CO2en i en rate jeg ikke lige havde forventet. Håber ikke min co2 er tom i morgen tidlig :)

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 9. nov 2018, 21:46
af mhn
Ingen erfaring men lige et indfald. En overtryksventil der ikke sidder helt ordentligt?

Re: Hjælp til keg der lækker CO2

: 10. nov 2018, 10:44
af haku823
mhn skrev:Ingen erfaring men lige et indfald. En overtryksventil der ikke sidder helt ordentligt?
Sjov nok var det den eneste mistænkelige da jeg efterspændte alt i går. Den piftede ud ved den mindste berøring selvom den synes at sidde stramt.

Ser ud til at holde tryk nu... pyha. Bare glad for der ikke går CO2 til spilde (i disse dage).