Det er også lidt sjovt at de amerikanske bryggerier arbejder med volumen CO2 i forhold til øllet.
Hvor de Europæiske arbejder med gram, jeg syntes gram er bedst - men det er nok fordi det er nemmest at måle.
Cornelis tvangskabonering med 300g flakes
44 indlæg
• Side 2 af 3 • 1, 2, 3
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesDet er også lidt sjovt at de amerikanske bryggerier arbejder med volumen CO2 i forhold til øllet.
Hvor de Europæiske arbejder med gram, jeg syntes gram er bedst - men det er nok fordi det er nemmest at måle.
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesHar lige smækket et hurtigt excel ark sammen.
Mvh.
Rune Hansen "Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesHar lige banket en øltype/volumen/gram tabel sammen :-)
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesHej
Godt arbejde nu er det jo let at se fx American Lager - Light/Standard/Premium bruger max 5g pr l som så bliver til ca 100g pr fad
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesDer er bare det :-) at det er væsenligt nemmere at tappe øl der er under 5, lad det altid ligge på 4,5 for fadøl.
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesJeg må godt nok indrømme at jeg er faldet af vognen her …
Men vi er enige om at 1 Kg CO2 fylder 535 L ? 0,3 kg fylder så 160 L altså kan jeg tilføre 8 CO2 volumenenheder på 20 L. Hvis ikke jeg plasker alt for meget med min øl, så indeholder den vel ca. den første volumen enhed CO2 ? (jeg har jo ikke øllen under vacuum, men 1 atm.) Da jeg kun karbonere op til ca 2,2 så skal der tilføres 1,2 volumen mere. Da jeg har 8 enheder og skal bruge 1,2 mere - så kan jeg karbonere 6,6 fustager … ? Jeg vil så ikke udtale mig om hvor meget jeg skal bruge for at tømme dem ;-)
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesP= 101300 pascal
n=antal mol T= 293,15 kelvin (20+273,15) "Kelvin=C+273,15" R=8,31kJ/(mol*K) (gas konstanten) v= volumen i kubikmeter molvægt for CO2=12+2*16=44g/mol P*v=n*R*T v=(n*R*T)/P v=((1000 gram/44)*8,31*293,15))/101300 V=0,547 kubikmeter CO2, så langt så godt, og resten har du også ret i, så man kan godt spare CO2 på den konto. Det løjerlige er jo, når du står tilbage med en tom fustage - og har taget trykket af den, så har du en fuld fustage af CO2 ved en Atm, selv om du lige har lukket 2,5 bar ud af den.
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakes
Ja sådan kunne man vel også sætte det op, hvor meget CO2 der så skal til for at presse en væske ud er så spørgsmålet. Jeg mener CO2'en vil jo i et vist omfang komprimere sig inden der er nok tryk til at kunne modvirke "væskesøjle trykket" som jo så igen aftager desto mere du for skubbet ud. Eller drukket som man siger ;-) Mvh.
Rune Hansen "Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesSå får man bare kun skum.
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakes
Var nu mere ment som et tankeeksperiment hvor jeg antog at der ikke var CO2 i øllen og at øllen ikke optog noget. Mvh.
Rune Hansen "Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesHvorfor er det her en sticky ?
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakeshar du læst hele tråden ?
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesNope, kun skimmet den.
Er det måske mig der har slået noget overvågning eller bogmærke til ved et uheld ? /cheers
Nej det har du ikke, men det er en ret nyttig tråd for dem der interesserer sig for Co2 og fadøl.
Sendt fra min HTC One S med Tapatalk
Re: Cornelis tvangskabonering med 300g flakesGodaften kære medbryggere
Nu har jeg læst denne tråd igennem en del gange og der er noget som jeg ikke får helt fat i. Hvilket tryk skal jeg sætte på fustagen hvis jeg karbonerer ved 20 grader og køler fustagen ned til 7 grader i forbindelse med tapning? Der er tale om en røgøl, og jeg er lidt i tvivl om hvilken kategori den går ind under, men den smager godt med tydelig røg. Mit bud er at jeg skal ramme 1,6-1,8 nu for at få ønsket karbonering ved tapning, men vil gerne være sikker inden jeg hælder for meget eller for lidt tryk på. Tilsvarende ovenstående vil jeg gerne have et bud på karboneringstryk på en hjemmelavet æble/hyldeblomstcider af den tørre slags. Ligeledes karboneringstryk ved 20 grader for optimal karbonering ved 7 grader. På forhånd tak for hjælpen. Venlig hilsen Jess Sørensen
44 indlæg
• Side 2 af 3 • 1, 2, 3
Hvem er onlineBrugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster |