Det kunne godt se ud til at du har lagt "20,00 L. Vand fra Tarup Vandværk" ind i din opskrift til porteren. Det skal du enten have lavet om til 29,70 L som er den totale mængde vand der skal bruges. Eller bare fjerne det helt fra opskriften.Mr. P skrev:Jeg roder videre med BeerSmith og har lagt to opskrifter ind, som jeg har tænkt mig at brygge i nær fremtid:
Sierra Nevada Porter klon: http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... Porter.pdf
Saison No 1: http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... Saison.pdf
Af en eller anden grund er boil vol. 16,66 L ved porteren og 24,00 L ved Saison'en. Ved begge opskrifter har jeg sat flueben ved "Set boil volume based on equipment". Hvorfor er der så stor forskel på boil vol.? Jeg har en 27L elgryde fra Maltbazaren, og ved boilvol. på 24 L skal jeg da godt nok passe gevaldigt på at det ikke koger over - og at det ikke skvulper ret meget, når jeg rører i gryden!
Jeg har også en boilvol. på nogle og 29 L. i en 30 L. elgryde, men jeg har sat batchsize lidt ned for ikke at komme for tæt på kanten.