BeerSmith

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
Veritas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 9. aug 2006, 18:07
Geografisk sted: Silkeborg/Odense
Kontakt:

Indlæg af Veritas »

Mr. P skrev:Jeg roder videre med BeerSmith og har lagt to opskrifter ind, som jeg har tænkt mig at brygge i nær fremtid:

Sierra Nevada Porter klon: http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... Porter.pdf

Saison No 1: http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... Saison.pdf

Af en eller anden grund er boil vol. 16,66 L ved porteren og 24,00 L ved Saison'en. Ved begge opskrifter har jeg sat flueben ved "Set boil volume based on equipment". Hvorfor er der så stor forskel på boil vol.? Jeg har en 27L elgryde fra Maltbazaren, og ved boilvol. på 24 L skal jeg da godt nok passe gevaldigt på at det ikke koger over - og at det ikke skvulper ret meget, når jeg rører i gryden!
Det kunne godt se ud til at du har lagt "20,00 L. Vand fra Tarup Vandværk" ind i din opskrift til porteren. Det skal du enten have lavet om til 29,70 L som er den totale mængde vand der skal bruges. Eller bare fjerne det helt fra opskriften.
Jeg har også en boilvol. på nogle og 29 L. i en 30 L. elgryde, men jeg har sat batchsize lidt ned for ikke at komme for tæt på kanten.
-Jesper
http://www.silkeborg-bryghus.dk
Homer no function beer well without
mimerbryg
Indlæg: 94
Tilmeldt: 5. sep 2006, 23:43
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af mimerbryg »

Hej Søren

Jeg tror det materiale du har lagt op er udfærdiget af Martin Rantzau/Haandbryggeriet og så er det måske omfattet af copyright?

Manualen kan også hentes direkte på Haandbryggeriets hjemmeside som PDF

Med venlig hilsen
Flemming
Brugeravatar
Slot
Indlæg: 88
Tilmeldt: 6. dec 2005, 19:14
Geografisk sted: Vejle

Indlæg af Slot »

Jeg har mailet til Martin. Han er ved at kigge på om de 5 liters deadspace er med i profilen på Lunds gryde, han har lagt på Haandbryggeriets side. jeg skal nok melde tilbage, når jeg hører fra ham.
Claus
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

mimerbryg skrev: Jeg tror det materiale du har lagt op er udfærdiget af Martin Rantzau/Haandbryggeriet og så er det måske omfattet af copyright?
Kan ikke se noget copyright logo i materialet?
Hvor står det?
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Michael K
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlæg af Michael K »

Så er jeg også kommet med på (øl)vognen med beersmith.

Det virker umiddelbart noget bøvlet, men jeg glæder mig til at lege lidt med det.
Jeg kunne forestille mig at der nok kommer nogle spørgsmål fra mig i nærmeste fremtid... :-9
Mvh.

Michael K
Veritas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 9. aug 2006, 18:07
Geografisk sted: Silkeborg/Odense
Kontakt:

Indlæg af Veritas »

Michael K skrev:Det virker umiddelbart noget bøvlet, men jeg glæder mig til at lege lidt med det.
Det var umiddelbart også mit første indtryk, men når man først har brugt det i et stykke tid, er det svært at undvære.
Mht spørgsmål, så er det vel derfor at vi er her :-) Så det skal vi nok finde ud af...
-Jesper
http://www.silkeborg-bryghus.dk
Homer no function beer well without
mimerbryg
Indlæg: 94
Tilmeldt: 5. sep 2006, 23:43
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af mimerbryg »

Kan ikke se noget copyright logo i materialet?
Hvor står det?
Nu er det ikke for, at hijacke tråden, men man behøver ikke at skrive (C) på sine sider/dokumenter, for at have copyright på det man selv har lavet. Læs evt mere her http://www.infokiosk.dk/sw13039.asp#516_19150
Som en krølle på dette har jeg faktisk tit tænkt på om de opskrifter på bryg, man finder på nettet er omfattet af copyright. Altså ikke teksten - men selve øllet :-)
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Veritas skrev:Det kunne godt se ud til at du har lagt "20,00 L. Vand fra Tarup Vandværk" ind i din opskrift til porteren. Det skal du enten have lavet om til 29,70 L som er den totale mængde vand der skal bruges. Eller bare fjerne det helt fra opskriften.
Jeg har også en boilvol. på nogle og 29 L. i en 30 L. elgryde, men jeg har sat batchsize lidt ned for ikke at komme for tæt på kanten.
Det ændrer ikke noget at fjerne de 20L vand fra opskriften:
http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... orter2.pdf
mvh Poul
www.ohbl.dk
Veritas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 9. aug 2006, 18:07
Geografisk sted: Silkeborg/Odense
Kontakt:

Indlæg af Veritas »

Så vil jeg gætte på at det har noget med din "Equipment profile" at gøre, hvis du har lavet ændringer til den, efter at du har indtastet din opskrift, følger den nye "profile" ikke med automatisk.
Prøv inde under din Recipe View på Porter opskriften, at trykke på Choose ved din udstyrs profil. Vælg derefter den profile du bruger igen og tryk ok.
-Jesper
http://www.silkeborg-bryghus.dk
Homer no function beer well without
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Veritas skrev:Så vil jeg gætte på at det har noget med din "Equipment profile" at gøre, hvis du har lavet ændringer til den, efter at du har indtastet din opskrift, følger den nye "profile" ikke med automatisk.
Prøv inde under din Recipe View på Porter opskriften, at trykke på Choose ved din udstyrs profil. Vælg derefter den profile du bruger igen og tryk ok.
SÅDAN! Det var lige det, der var galt!
mvh Poul
www.ohbl.dk
Besvar

Tilbage til "Udstyr"