Gasolin
Re: Gasolin
http://tidtilenoel.blogspot.dk/2012/06/ ... solin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gasolin
de har stadig på havnen i vejle
har selv brygget den nu og har ramt rimeligt tæt
lækker øl
tak til alle dem som fandt på denne øl
har selv brygget den nu og har ramt rimeligt tæt
lækker øl
tak til alle dem som fandt på denne øl
Re: Gasolin
Hej!
Jeg er lige igang med at kigge på opskriften på Gasolin, da jeg påtænker at forsøge at brygge den.
Originalen er jo mæsket ad to omgange, og mit spørgsmål er så om det udelukkende er gjort sådan pga kapaciteten på Randers Bryghus, eller er der en anden årsag?
Jeg er lige igang med at kigge på opskriften på Gasolin, da jeg påtænker at forsøge at brygge den.
Originalen er jo mæsket ad to omgange, og mit spørgsmål er så om det udelukkende er gjort sådan pga kapaciteten på Randers Bryghus, eller er der en anden årsag?
Mvh
Rasmus
Annisse Bryghus
Rasmus
Annisse Bryghus
Sv: Gasolin
Det er pga malt / vand forholdet
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sv: Gasolin
Så man kan roligt brygge den ad en enkelt omgang?admin skrev:Det er pga malt / vand forholdet
Mvh
Rasmus
Annisse Bryghus
Rasmus
Annisse Bryghus
Re: Gasolin
Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gasolin
Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Mvh
Rasmus
Annisse Bryghus
Rasmus
Annisse Bryghus
Re: Gasolin
Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!RasmusR skrev:Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Re: Gasolin
Aha, ved nærmere gennemsyn kan jeg se at urten fra første runde genbruges i anden mæskning... Point taken!Kofoed skrev:Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!RasmusR skrev:Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Mvh
Rasmus
Annisse Bryghus
Rasmus
Annisse Bryghus
Re: Gasolin
Må indrømme at jeg heller ikke helt fatter den beregning her!Truntebryg skrev:70 kg ??? det er 0,7 kg / 10 L .... det lyder lidt over pitched.admin skrev:Der blev brugt 70 kg gær til vores bryg
Kender ikke OG for den øl her, men hvis man siger en OG på 1.200 og 20 hl urt siger Mr. malty under 4000 gr tørgær afhængig af production date selvfølgelig
Re: Gasolin
Det var den gær der var inde i tanken fra det forrige bryg.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gasolin
Nu er BS jo ikke ekspert når man dobbeltmæsker... Hvilken OG burde Gasolin ende med? ABV?RasmusR skrev:Aha, ved nærmere gennemsyn kan jeg se at urten fra første runde genbruges i anden mæskning... Point taken!
Mvh
Rasmus
Annisse Bryghus
Rasmus
Annisse Bryghus
Re: Gasolin
OG 1100 og ABV ca. 10.0
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Kunne faktisk godt finde på at brygge en sådan fætter ... vil gerne stress teste min "svane" - og har netop købt en rustfri Champagne køler, med en ca 22 cm højde. Så nu kan der fyldes malt på gryden ;-)Kofoed skrev:Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!RasmusR skrev:Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
OG på 1,100 er lidt problematisk at brygge - da vand/malt forholdet skal være rimelig lavt. Den bliver svær at rører rundt. Endvidere er der heller ikke plads til særlig meget spargevand - da der jo meget hurtigt kommer fortyndende urt i spanden.
Jeg har jo på et tidspunkt brygget en "presse-øl" hvor jeg simpelthen brugte min vinpresse til at få fat i urten. Jeg fik mere end 11L urt ud af 12L mæskevand. Så måske jeg vil prøve det igen, det var super nemt.
Re: Gasolin
Champagne køler! - Vil du dele dit kreative påhit med os andre Søren....Truntebryg skrev:
Kunne faktisk godt finde på at brygge en sådan fætter ... vil gerne stress teste min "svane" - og har netop købt en rustfri Champagne køler, med en ca 22 cm højde. Så nu kan der fyldes malt på gryden ;-)