Gasolin

links til andre fora eller hjemmesider.
Med relevans til øl
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Gasolin

Indlæg af admin »

http://tidtilenoel.blogspot.dk/2012/06/ ... solin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
genbo
Indlæg: 163
Tilmeldt: 11. jun 2010, 07:41
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Gasolin

Indlæg af genbo »

de har stadig på havnen i vejle
har selv brygget den nu og har ramt rimeligt tæt
lækker øl
tak til alle dem som fandt på denne øl
RasmusR
Indlæg: 197
Tilmeldt: 25. jun 2012, 11:45
Geografisk sted: 3200 Helsinge

Re: Gasolin

Indlæg af RasmusR »

Hej!

Jeg er lige igang med at kigge på opskriften på Gasolin, da jeg påtænker at forsøge at brygge den.

Originalen er jo mæsket ad to omgange, og mit spørgsmål er så om det udelukkende er gjort sådan pga kapaciteten på Randers Bryghus, eller er der en anden årsag?
Mvh
Rasmus

Annisse Bryghus
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Sv: Gasolin

Indlæg af admin »

Det er pga malt / vand forholdet

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
RasmusR
Indlæg: 197
Tilmeldt: 25. jun 2012, 11:45
Geografisk sted: 3200 Helsinge

Re: Sv: Gasolin

Indlæg af RasmusR »

admin skrev:Det er pga malt / vand forholdet
Så man kan roligt brygge den ad en enkelt omgang?
Mvh
Rasmus

Annisse Bryghus
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Gasolin

Indlæg af admin »

Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
RasmusR
Indlæg: 197
Tilmeldt: 25. jun 2012, 11:45
Geografisk sted: 3200 Helsinge

Re: Gasolin

Indlæg af RasmusR »

admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?
Mvh
Rasmus

Annisse Bryghus
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Gasolin

Indlæg af Kofoed »

RasmusR skrev:
admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?
Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!
RasmusR
Indlæg: 197
Tilmeldt: 25. jun 2012, 11:45
Geografisk sted: 3200 Helsinge

Re: Gasolin

Indlæg af RasmusR »

Kofoed skrev:
RasmusR skrev:
admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?
Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!
Aha, ved nærmere gennemsyn kan jeg se at urten fra første runde genbruges i anden mæskning... Point taken!
Mvh
Rasmus

Annisse Bryghus
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Gasolin

Indlæg af Kofoed »

Truntebryg skrev:
admin skrev:Der blev brugt 70 kg gær til vores bryg
70 kg ??? det er 0,7 kg / 10 L .... det lyder lidt over pitched.
Må indrømme at jeg heller ikke helt fatter den beregning her!

Kender ikke OG for den øl her, men hvis man siger en OG på 1.200 og 20 hl urt siger Mr. malty under 4000 gr tørgær afhængig af production date selvfølgelig
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Gasolin

Indlæg af admin »

Det var den gær der var inde i tanken fra det forrige bryg.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
RasmusR
Indlæg: 197
Tilmeldt: 25. jun 2012, 11:45
Geografisk sted: 3200 Helsinge

Re: Gasolin

Indlæg af RasmusR »

RasmusR skrev:Aha, ved nærmere gennemsyn kan jeg se at urten fra første runde genbruges i anden mæskning... Point taken!
Nu er BS jo ikke ekspert når man dobbeltmæsker... Hvilken OG burde Gasolin ende med? ABV?
Mvh
Rasmus

Annisse Bryghus
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Gasolin

Indlæg af admin »

OG 1100 og ABV ca. 10.0
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gasolin

Indlæg af Truntebryg »

Kofoed skrev:
RasmusR skrev:
admin skrev:Jooo men så når du ikke det samme udbytte.
Det må du gerne uddybe - altså hvis man lægger alle ingredienserne fra begge bryg sammen, og brygger den ad en omgang, så opnår man ikke hvad?
Samme høje OG da man så ville være nødt til, totalt set, at anvende mere vand!
Kunne faktisk godt finde på at brygge en sådan fætter ... vil gerne stress teste min "svane" - og har netop købt en rustfri Champagne køler, med en ca 22 cm højde. Så nu kan der fyldes malt på gryden ;-)

OG på 1,100 er lidt problematisk at brygge - da vand/malt forholdet skal være rimelig lavt. Den bliver svær at rører rundt. Endvidere er der heller ikke plads til særlig meget spargevand - da der jo meget hurtigt kommer fortyndende urt i spanden.

Jeg har jo på et tidspunkt brygget en "presse-øl" hvor jeg simpelthen brugte min vinpresse til at få fat i urten. Jeg fik mere end 11L urt ud af 12L mæskevand. Så måske jeg vil prøve det igen, det var super nemt.
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Gasolin

Indlæg af Kofoed »

Truntebryg skrev:
Kunne faktisk godt finde på at brygge en sådan fætter ... vil gerne stress teste min "svane" - og har netop købt en rustfri Champagne køler, med en ca 22 cm højde. Så nu kan der fyldes malt på gryden ;-)
Champagne køler! - Vil du dele dit kreative påhit med os andre Søren....
Besvar

Tilbage til "links til fora/hjemmesider + Info fra håndbrygforum"