Side 1 af 1

Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 7. feb 2018, 00:55
af Jenner707
Hey

Jeg har lavet et par bryg og er meget godt med på teorien.
Men det kunne være super at se hvordan andre laver deres øl, jeg brygger pt i en 23 L gryde med 2000 w varmelegme.

Jeg håber der er nogen af jer der finder tid til at hjælpe en nybegynder godt på vej.

Jens

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 7. feb 2018, 17:51
af Truntebryg
Efter ferien - så starter jeg nok op med et bryg hver fredag

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 8. feb 2018, 15:39
af Jenner707
Truntebryg skrev:Efter ferien - så starter jeg nok op med et bryg hver fredag

Fedt hvad brygger du på?

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 8. feb 2018, 16:09
af Knet
Og respekt!!!! Et ugentligt bryg!!!! :-)

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 25. feb 2018, 09:02
af Per
Truntebryg skrev:Efter ferien - så starter jeg nok op med et bryg hver fredag


Hej.
Må jeg kigge forbi en fredag hvor du brygger? Kan forstå at du også har fået en Brew Monk. Send mig evt. en pb vedr. tid og sted.
Mvh. Per.

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 3. mar 2018, 21:33
af Truntebryg
Har desværre ikke fået hentet den endnu - så det er gryde og grydeske.

.... OG JEG ER HELT BLANK på de der små anlæg ☺

Om en uge eller 2 så er der også øl på hanerne !!!

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 4. mar 2018, 07:40
af Per
Truntebryg skrev:Har desværre ikke fået hentet den endnu - så det er gryde og grydeske.

.... OG JEG ER HELT BLANK på de der små anlæg ☺

Om en uge eller 2 så er der også øl på hanerne !!!


Hvis du er interesseret kan jeg tage mit anlæg med, så du kan prøve et bryg på det. Jeg har nu lavet 5 bryg på Brew Monk, og tror at jeg begynder at forstå hvordan den virker. Har ramt OG og færdig mængde 3 gange. Om mit øl er godt nok, er en helt anden sag. Der er meget mere end blot at mæske og koge har jeg erfaret.
Giv mig evt. et kald på 20231114.

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 27. mar 2018, 07:11
af YodaVonBeck
Truntebryg skrev:Har desværre ikke fået hentet den endnu - så det er gryde og grydeske.

.... OG JEG ER HELT BLANK på de der små anlæg ☺

Om en uge eller 2 så er der også øl på hanerne !!!

Jeg har lige brygget for første gang og det er ikke så problematisk, hvis man huske på årsagen til metoderne man bruger på en alm gryde med falsk bund. Bland med lidt sund fornuft og man er kørende.

Jeg har f.eks. lært at man ikke skal have fuld blæs på gennemstrømningen og at det er en god ide at røre i malten nogle gange. Jeg har også lært at skrue ned for effekten når man har nået den rette temperatur, da der ellers kan komme store udsving i temperaturen. Jeg varmer med 2400 watt og holder temp med 1500 watt. Desuden fordampede der mindre med Brewmonk end med mit sædvanlige udstyr.

God fornøjelse :)

Re: Søger brygmester i kbh området

Indlæg: 27. mar 2018, 08:08
af Per
YodaVonBeck skrev:
Truntebryg skrev:Har desværre ikke fået hentet den endnu - så det er gryde og grydeske.

.... OG JEG ER HELT BLANK på de der små anlæg [WHITE SMILING FACE]

Om en uge eller 2 så er der også øl på hanerne !!!

Jeg har lige brygget for første gang og det er ikke så problematisk, hvis man huske på årsagen til metoderne man bruger på en alm gryde med falsk bund. Bland med lidt sund fornuft og man er kørende.

Jeg har f.eks. lært at man ikke skal have fuld blæs på gennemstrømningen og at det er en god ide at røre i malten nogle gange. Jeg har også lært at skrue ned for effekten når man har nået den rette temperatur, da der ellers kan komme store udsving i temperaturen. Jeg varmer med 2400 watt og holder temp med 1500 watt. Desuden fordampede der mindre med Brewmonk end med mit sædvanlige udstyr.

God fornøjelse :)
Det er også min erfaring. Jeg varmer på 2300 W. og holder temperaturen på ca. 1800 W. Jeg rører et par gange i malten, dog ikke de sidste 25 - 30 min. Recirkulerer forsigtigt så der hele tiden er væske over malten, dvs. at man skal være opmærksom i hele processen. Ved næste bryg om et par dage, bliver temperaturen i malten checket. Jeg vil også prøve at hæve maltpiben langsomt, som Truntebryg foreslår. Det bliver dog med afstandsstykker 'a 5 cm. pr. step.
God påske.
Mvh. Per.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk