basisk øl

Kun for nørder :-)

basisk øl

Indlægaf Benjamin » 24. aug 2015, 09:22

hvordan laver man en mere basisk øl, ? helst uden pulver-kemi?
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 770
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: basisk øl

Indlægaf MonkeyBrew » 24. aug 2015, 09:39

Basisk? Som det modsatte af sur?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: basisk øl

Indlægaf Goldenhammer » 24. aug 2015, 12:52

Der er rigtigt mange faktorer, der spiller ind her.

Her er et par stykker af dem:

- Forholdet mellem vand og malt under mæskning
- Vandets hårdhed og mineral indhold
- Forholdet mellem basis, krystal og ristet malt

Her er nogle links med mere information:

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Mash_pH_control
http://braukaiser.com/documents/effect_of_water_and_grist_on_mash_pH.pdf
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36

Re: basisk øl

Indlægaf Benjamin » 24. aug 2015, 20:40

cool jeg må igang med læsning, tak for jeres svar.
syre/base mener jeg....
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 770
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: basisk øl

Indlægaf mer-man » 25. aug 2015, 13:43

RO anlæg eller kogt vand hjælper meget med at sænke pH uden syre
BN Army, BIAB brewer
mer-man
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 5. jun 2015, 12:21
Geografisk sted: Hornsherredvej 4070


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron