Bog om kemi i ølbrygning

Kun for nørder :-)

Bog om kemi i ølbrygning

Indlægaf Troels » 15. dec 2015, 11:21

Jeg har anskaffet mig tasting beer og mastering homebrew af Randy Mosher. Jeg er kun lige startet på den første, men jeg kan forstå, at de ikke dækker det nørdede niveau vedr. kemien i ølbrygning. Når jeg er færdig med dem, kunne jeg godt tænke mig en bog, som virkelig går i dybden med kemien. Jeg har efterhånden læst en del, f.eks. det gode øl og forskellige artikler, så jeg har en ok forståelse for hvilke enzymer, som arbejder ved bestemte grader osv.,men jeg kunne godt tænke mig at gå mere i dybden.
Kan i anbefale en bog, som dækker dette?
Troels
 
Indlæg: 99
Tilmeldt: 22. jun 2015, 14:48

Re: Bog om kemi i ølbrygning

Indlægaf Leif_Jensen » 14. feb 2016, 15:25

Hvad med bogen:
"The Chemistry of Beer"
af Roger Barth
Udgivet af Wiley
ISBN 978-1-118-67497-0
Mhv/Leif

Udstyr:
1 x Grainfather 30 L.
1 x Sparge water heater 18 L.
1 x Fastferment gærtank
Leif_Jensen
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 10. okt 2015, 13:49

Re: Bog om kemi i ølbrygning

Indlægaf morfmir » 14. feb 2016, 16:07

Leif_Jensen skrev:Hvad med bogen:
"The Chemistry of Beer"
af Roger Barth
Udgivet af Wiley
ISBN 978-1-118-67497-0


Det er en ganske god bog. Men bestemt ikke en bog som går i dybten. Den er mere en let læst introduktion til ølkemi.
Serien "hops" "water" yeast" "malt" fra Brewers Publications er langt bedre efter min mening. De går netop i dybten.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 603
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster