Jeg har anskaffet mig tasting beer og mastering homebrew af Randy Mosher. Jeg er kun lige startet på den første, men jeg kan forstå, at de ikke dækker det nørdede niveau vedr. kemien i ølbrygning. Når jeg er færdig med dem, kunne jeg godt tænke mig en bog, som virkelig går i dybden med kemien. Jeg har efterhånden læst en del, f.eks. det gode øl og forskellige artikler, så jeg har en ok forståelse for hvilke enzymer, som arbejder ved bestemte grader osv.,men jeg kunne godt tænke mig at gå mere i dybden.
Kan i anbefale en bog, som dækker dette?
Bog om kemi i ølbrygning
-
- Indlæg: 9
- Tilmeldt: 10. okt 2015, 13:49
Re: Bog om kemi i ølbrygning
Hvad med bogen:
"The Chemistry of Beer"
af Roger Barth
Udgivet af Wiley
ISBN 978-1-118-67497-0
"The Chemistry of Beer"
af Roger Barth
Udgivet af Wiley
ISBN 978-1-118-67497-0
Mhv/Leif
Udstyr:
1 x Grainfather 30 L.
1 x Sparge water heater 18 L.
1 x Fastferment gærtank
Udstyr:
1 x Grainfather 30 L.
1 x Sparge water heater 18 L.
1 x Fastferment gærtank
Re: Bog om kemi i ølbrygning
Det er en ganske god bog. Men bestemt ikke en bog som går i dybten. Den er mere en let læst introduktion til ølkemi.Leif_Jensen skrev:Hvad med bogen:
"The Chemistry of Beer"
af Roger Barth
Udgivet af Wiley
ISBN 978-1-118-67497-0
Serien "hops" "water" yeast" "malt" fra Brewers Publications er langt bedre efter min mening. De går netop i dybten.
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves