blandet gær?

Kun for nørder :-)

blandet gær?

Indlægaf Benjamin » 16. feb 2016, 17:14

jeg har blandet, 11 gr. US33 og en rest på 2,7 gr. W34/70, i 25 L. rehydreret, ca. 20 grader, urt på OG1048. (fordi jeg syns det ku være spændende at smage?) men da det endelig, kom igang, boblede det ca. en dag, ingen stormgæring. er det selvdestruerende at blande 2 typer gær?
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 770
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: blandet gær?

Indlægaf Truntebryg » 16. feb 2016, 17:18

Bestemt nej - en af dem skal nok vinde kampen over sukkeret :-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: blandet gær?

Indlægaf MonkeyBrew » 16. feb 2016, 17:42

Da w34/70 er en lager gær og bedst arbejder ved lavere temperaturer, tror jeg s-33 vinder kapløbet. Det er en alegær der er vant til at arbejde (hurtigt) ved varmere temperaturer.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: blandet gær?

Indlægaf Borg » 16. feb 2016, 17:44

En pakke alegær og lidt lagergær lyder sjovt.
Det skal nok komme i gang, og de æder ikke hinanden.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4439
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: blandet gær?

Indlægaf Benjamin » 16. feb 2016, 18:23

Tak for de opmuntrende ord, det var jo "en steam-bajer" jeg havde i tankerne.
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 770
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst