kalkholdigt vand

Kun for nørder :-)

kalkholdigt vand

Indlægaf Martin A » 5. jun 2007, 19:54

I mit vandhanevand er der meget kalk. Hvilken betydning har det i forbindelse med brygning, og er der noget, man kan gøre for at "forbedre" mæskeforholdene, eksempelvis tilsætte noget til mæskevandet?
Here's to alcohol - The cause of, and solution to, all of life's problems

H. J. Simpson
Martin A
 
Indlæg: 95
Tilmeldt: 31. mar 2006, 12:51
Geografisk sted: Kolding

Indlægaf admin » 5. jun 2007, 20:35

Ja du kan bruge syre, jeg kan måske huske at lave en tabel i løbet af ugen til dig.

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4698
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlægaf Martin A » 5. jun 2007, 21:24

Jeg har noget citronsyre liggende. Kan man bruge det, og findes der en rimelig idiotsikker fremgangsmåde? eksempelvis 1 tsk til 25 liter øl?
Here's to alcohol - The cause of, and solution to, all of life's problems

H. J. Simpson
Martin A
 
Indlæg: 95
Tilmeldt: 31. mar 2006, 12:51
Geografisk sted: Kolding

Indlægaf Mr. P » 6. jun 2007, 09:43

Martin A skrev:Jeg har noget citronsyre liggende. Kan man bruge det, og findes der en rimelig idiotsikker fremgangsmåde? eksempelvis 1 tsk til 25 liter øl?


pH bør ligge i intervallet 5,1 - 5,5 når du mæsker. Jeg plejer at tilsætte 1 tsk. krystalinsk citronsyre til et bryg på 25 liter. Hvis du vil være sikker på den rigtige dosering bør du købe noget pH-papir til at måle med, f.eks. varenummer 3530 fra Brygladen.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Mr. P
 
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster