kalkholdigt vand
kalkholdigt vand
I mit vandhanevand er der meget kalk. Hvilken betydning har det i forbindelse med brygning, og er der noget, man kan gøre for at "forbedre" mæskeforholdene, eksempelvis tilsætte noget til mæskevandet?
Here's to alcohol - The cause of, and solution to, all of life's problems
H. J. Simpson
H. J. Simpson
pH bør ligge i intervallet 5,1 - 5,5 når du mæsker. Jeg plejer at tilsætte 1 tsk. krystalinsk citronsyre til et bryg på 25 liter. Hvis du vil være sikker på den rigtige dosering bør du købe noget pH-papir til at måle med, f.eks. varenummer 3530 fra Brygladen.Martin A skrev:Jeg har noget citronsyre liggende. Kan man bruge det, og findes der en rimelig idiotsikker fremgangsmåde? eksempelvis 1 tsk til 25 liter øl?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk