Side 2 af 2

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg: 10. sep 2017, 12:15
af Thage
janriis skrev:Jeg ville tage noget vand fra hanen, varme det op til en 70 - 71 grader. Mæske en time omkring 65 grader, droppe bitterhumlen og koge en masse amerikansk humle i hhv 15 og 5 minutter.

Just my 50 cents :-)


Det hjælper jo ikke meget på vand delen ;)
Når det er sagt kan man jo give et skud som ellers laver lyse øl, og så gå mere ekstremt til værks hvis det er off...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg: 5. okt 2017, 12:19
af kbaggen
Hej, så lige denne tråd og vil bare gøre jer opmærksomme på følgende tråd som er en guldåre iht. NEIPA!

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=568046

Mit første forsøg (og som er blevet super, super god) brugte jeg:
(Ca ppm=143) (Mg ppm=17) (Na ppm=6) (Cl ppm=67) (SO4 ppm=85), Ratio CL/SO4 = 0.79 = Balanced!""""'

Min "opskrift" og som er meget basseret på overstånde (har dog brugt MJ Libity bell gær):
https://beercalc.org/?t=156599

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg: 5. okt 2017, 18:55
af AAbryg
kbaggen skrev:Hej, så lige denne tråd og vil bare gøre jer opmærksomme på følgende tråd som er en guldåre iht. NEIPA!

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=568046

Mit første forsøg (og som er blevet super, super god) brugte jeg:
(Ca ppm=143) (Mg ppm=17) (Na ppm=6) (Cl ppm=67) (SO4 ppm=85), Ratio CL/SO4 = 0.79 = Balanced!""""'

Min "opskrift" og som er meget basseret på overstånde (har dog brugt MJ Libity bell gær):
https://beercalc.org/?t=156599


Jeg faldt godt over den side i min søgning efter en vandprofil mm. Jeg endte faktisk også på en profil, der minder meget om deres, som I kan se:

Min :
Ca: 119; Mg: 13; Na: 10; Cl: 148; SO4: 50

Deres:
Ca: 96; Mg: 12; Na: 28; Cl: 138; SO4: 67

Resultatet blev også rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. Øllen vandt faktisk Munkebo Bryghus bryggekonkurrence, så helt ringe har den nok heller ikke været ;-)

Opskriften er her https://beercalc.org/?t=152794