Omvendt-osmosevand - gør jeg noget forkert?

Kun for nørder :-)
Brugeravatar
Lyager
Indlæg: 35
Tilmeldt: 6. aug 2015, 08:56
Geografisk sted: Køge

Re: Omvendt-osmosevand - gør jeg noget forkert?

Indlæg af Lyager »

Tak for alle de gode input :)

Jeg endte med at gå igang med både Bru'n og EZ beregneren (ved ikke lige hvilken én der er bedst og de er ikke HELT enige) ... og så blev det hele bare lidt nørdet, men jeg var jo også blevet advaret af forumtitlen =)

Det ser ud til at jeg til min A-IPA, kommer til at droppe Caliumchlorid og erstatte det med en kombination af Calsiumsulfat og Magnesiumsulfat og justere pH med lactol for at få den rigtige vandprofil med fokus på SO4/Cl ratio.

"Hanevin" (25%): Ca 100, Mg 34, Na 30, SO4 50, Cl 69, HCO3 370
RO (75%): Ca ~3, Mg ~1, Na 1, SO4 ~2, Cl ~2, HCO3 ~11
95,2% basis 2 row, 4,8% roasted

Bru'n justering (mash 14L, sparge 15,5L):
Gypsum (CaSO4 x 2H2O): 0,25 g/L (3,5g / 3,9g)
Epsom salt (MgSO4 x7H2O): 0,07 g/L (0,98g /1,1g)
Lactol: 0,1 ml til 14L (mash), 7,3 ml til 15,5L (sparge)

Resultat: Ca 124, Mg 29, Na 20, SO4 200, Cl 45, HC03 N/A
Mål: Ca 110, Mg 18, Na 17, SO4 200, Cl 50, HCO3 50 (der er skruet lidt ned for SO4 der flere oplever at IPA'en bliver "chalky" ved 350)

SO4/Cl: 4,4 eller Cl/SO4 0,23 (hvordan man nu vil ha' det), *burde* give mere bitterhed (fokus på humlen) og mindre maltsmag?

Tilsætning:
Saltene kommes i mæske- og spargevand fra starten.
Syren kommes i mæskevandet ~15min inde i brygningen og i spargevandet fra starten?

Jeg håber jeg har forstået det, men det kan også sagtens være at jeg er blevet rundforvirret her første gang =)
Gærceller æder sukker, pisser alkohol og fiser kulsyre...
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Omvendt-osmosevand - gør jeg noget forkert?

Indlæg af Truntebryg »

Jeg blander altså syren fra start, sammen med saltene...
Besvar

Tilbage til "Kemi"