Side 1 af 1

PH på 7,3 er det højt?

: 20. apr 2017, 14:39
af RuneV
Vandet i min hane har, ifølge vandværket, en PH på 7,3

Er det noget jeg som nybegynder skal gøre noget ved?

Min første hvede smager ikke himmelsk. Den smager stadig for meget af det min trub lugtede af - selv her efter 3 ugers gæring og snart 1 måned på flaske.

Min Chokostout lavet ud fra en pose med 4,5 kg flydende malt incl humle, smager lidt sur og som vådt mug. Den har dog kun været på flaske i under 14 dage.

Er det PH der er skyld i det?

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 06:55
af maseol
7,3 er bestemt ikke højt. Jeg har længe brygget med vand direkte fra hanen med ph tættere på de 8 uden store problemer.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 07:46
af Dalmoseosebryg
Det første der falder mig ind når jeg læser dette, er rengøring

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 08:19
af Thage
Trup = det fra gærspand? Hvor længe fik den lov at stå? Hælder du alt med i glas eller efterlader du bund sjat?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 08:43
af Nimbus39
Når man "kigger" på vand er det ikke PH alene der er afgørende. Du er nødt til at kigge på en række andre parametre.
Men generelt kan man sige at vandet i DK er bedst egnet til mørke øl da det generelt er ret hårdt vand vi har, og især de lyse øl kan være svære at brygge med hårdt vand.
Dertil kommer indholdet af mineraler der også påvirker smagen meget.
Mit bedste råd er at anskaffe et RO-anlæg hvis du vil styre dit vand bedre, det er ikke så dyrt og giver gode resultater.
Jeg har dette anlæg, og det virker rigtig godt: http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... ars-TFC75F" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg brygger som regel lyse øl med 2/3 RO-vand og 1/3 postevand, man kan godt udregne en masse eller man kan prøve sig frem (det sidste har jeg gjort) for at finde den blanding der passer til ens smag.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 10:56
af RuneV
Dalmoseosebryg skrev:Det første der falder mig ind når jeg læser dette, er rengøring
Jeg bruger vwp, starsan og damp når jeg rengører. Jeg vil vove at påstå jeg ikke kan gøre det meget bedre.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 11:01
af RuneV
Thage skrev:Trup = det fra gærspand? Hvor længe fik den lov at stå? Hælder du alt med i glas eller efterlader du bund sjat?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Trub og gær. En blanding vil jeg tro. Der var et par cm i bunden af gærspanden. Den stod 21 dage ved 20 grader. Da jeg stak om til sukkerblandingen kom der en smule med, fordi jeg var for grådig og ville have al væske med.

Det betyder også der kom lidt med i hver flaske.

Ryster jeg ikke min hvedeøl inden jeg åbner den, så smager den ok. Ryster jeg den, som man gør med en hvede, så smager den for meget af det trub lugter af.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 11:08
af ThomasM
Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 11:28
af RuneV
ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 11:34
af Thage
RuneV skrev:
ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.
Måske en ca. Placering kunne hjælpe, i hvert fald herinde ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 11:35
af maseol
altså, når du ryster din øl som er sukkerkarboneret i flaske, virvler du gæren op, og så vil det alt andet lige smage af gær. Nogle ønsker den smag, andre gør ikke. Jeg ville aldrig ryste/virvle eller på anden måde forstyrre bundfaldet i min flaske.
Hvad angår rengøring, er midlerne ligemeget, hvis de bliver brugt forkert. Sur øl tyder på en inficering/fejlgæring, hvilket 9 af 10 gange er resultatet af fejlagtig desinficering/rengøring.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 12:04
af ThomasM
RuneV skrev:
ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.
Syntes ellers du har et opslag på facebook hvor der en som gerne vil fra 31 marts, gik måske ikke iorden ?

Hvad med https://8000bryg.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ellers ret din profil her så andre kan se hvor du bor.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 12:45
af RuneV
ThomasM skrev:
RuneV skrev:
ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.
Syntes ellers du har et opslag på facebook hvor der en som gerne vil fra 31 marts, gik måske ikke iorden ?

Hvad med https://8000bryg.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ellers ret din profil her så andre kan se hvor du bor.
Så er geografien på plads.

Den på facebook blev desværre ikke til noget grundet arbejde. Eller også var det et vennebesøg. Husker det ikke nøjagtigt.

Re: PH på 7,3 er det højt?

: 21. apr 2017, 17:29
af Dalmoseosebryg
maseol skrev:altså, når du ryster din øl som er sukkerkarboneret i flaske, virvler du gæren op, og så vil det alt andet lige smage af gær. Nogle ønsker den smag, andre gør ikke. Jeg ville aldrig ryste/virvle eller på anden måde forstyrre bundfaldet i min flaske.
Hvad angår rengøring, er midlerne ligemeget, hvis de bliver brugt forkert. Sur øl tyder på en inficering/fejlgæring, hvilket 9 af 10 gange er resultatet af fejlagtig desinficering/rengøring.
Lige præcis