Gærspand skummer over under gæring

Kun for nørder :-)

Gærspand skummer over under gæring

Indlægaf Ungbrygger » 24. jul 2017, 16:51

Hej

De sidste to gang jeg har brygget, har øllet skummet så meget under gæringen at det er gået op gærlåsen. Har ikke oplevet dette ved mine tidligere brygninger.

Mulige årsager som er anderledes fra de andre brygninger:
- Jeg fået en elgryde i stedet for en gryde til komfur.
- Når Urten har kogt med humlen har der været en masse små lyse flager, som cirkulerer rundt i helet urten. De forsvinder når urten er nedkølet.
- Ny gær
- Større mængder væske i gærspanden. Før bryggede jeg ca. 16 liter pr. gang. og nu brygger jeg omkring 23 liter. (Der blev brugt en 30 liters spand i begge tilfælde)

Nogen som har forslag til hvad det kunne være?
Ungbrygger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24. jul 2017, 12:14

Re: Gærspand skummer over under gæring

Indlægaf Borg » 24. jul 2017, 18:38

Den primære grund er simpel. Du har større mængde i din gærspand, hvorfor der ikke er nok "headspace" til gæren, når den muntrer sig.
Derudover kan en højere temperatur også spille ind.
Af de øvrige ting du nævner, er det nok kun en ny, mere viril gær, der kan betyde noget.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4442
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Gærspand skummer over under gæring

Indlægaf Thage » 24. jul 2017, 18:38

Læs på gæren, kan være det er en af dem som kræver en del headspace...
Kan evt. Også have stået varmere...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1445
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster