Kun for nørder :-)
af Ungbrygger » 24. jul 2017, 16:51
Hej
De sidste to gang jeg har brygget, har øllet skummet så meget under gæringen at det er gået op gærlåsen. Har ikke oplevet dette ved mine tidligere brygninger.
Mulige årsager som er anderledes fra de andre brygninger: - Jeg fået en elgryde i stedet for en gryde til komfur. - Når Urten har kogt med humlen har der været en masse små lyse flager, som cirkulerer rundt i helet urten. De forsvinder når urten er nedkølet. - Ny gær - Større mængder væske i gærspanden. Før bryggede jeg ca. 16 liter pr. gang. og nu brygger jeg omkring 23 liter. (Der blev brugt en 30 liters spand i begge tilfælde)
Nogen som har forslag til hvad det kunne være?
-
Ungbrygger
-
- Indlæg: 2
- Tilmeldt: 24. jul 2017, 12:14
af Borg » 24. jul 2017, 18:38
Den primære grund er simpel. Du har større mængde i din gærspand, hvorfor der ikke er nok "headspace" til gæren, når den muntrer sig. Derudover kan en højere temperatur også spille ind. Af de øvrige ting du nævner, er det nok kun en ny, mere viril gær, der kan betyde noget.
-

Borg
-
- Indlæg: 4479
- Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
- Geografisk sted: Herning
-
af Thage » 24. jul 2017, 18:38
Læs på gæren, kan være det er en af dem som kræver en del headspace... Kan evt. Også have stået varmere...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Thage
-
- Indlæg: 1445
- Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
- Geografisk sted: Allerød
Tilbage til Kemi
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst
|
|