olivenolie

Kun for nørder :-)

olivenolie

Indlægaf admin » 16. nov 2008, 20:42

Fra BYO bladet maj/jun. 2008

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4626
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlægaf skidemajet-inc » 16. nov 2008, 21:36

Interessant!
Mikkel Mohr Madsen

www.lokaløl.dk
skidemajet-inc
 
Indlæg: 630
Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
Geografisk sted: KBH Nordvest

Indlægaf Malmberg » 17. nov 2008, 17:06

he he det snakkede vi om for et par år siden på haandbryg.dk

http://lists.haandbryg.dk/pipermail/bry ... 14972.html

Nu har jeg ikke lige læst artiklen...

men jeg ved at New Belgium, lavede forsøg med oliven olie istedet for iltning i gær formerings forsøg, De var igang med et større projekt om elliminering af ilt i brygprocessen for at opnå større stabilitet og shelflife i deres produkter. Og forsøget virkede ! de havde fin gær dyrkning uden ilt. Men det blew ikke en process de bryygede ind i deres bryggeri, det kunne ikke betale sig. Og vi snakker meget små mængder olie, hvis jeg husker rigtigt var det omkring 250 ml pr. 4,5 Hl (ikke urt men) gær under opformering.

Jeg overværede en fordrag af Grady Hull fra New Belgium, for 1½ års tid siden i Austin Tx. (blær blær :-) )

Jo det er spændende, men som haandbrygger, vil jeg mene det er fuldt ud ligegyldig, Vi har meget større oxyderings problemer, hvor vi burde bruge vores energi.
Olilven olien er jo brugt i gærformering og ikke gæring af øl.
MVH
Kasper Malmberg
Malmberg
 
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlægaf Christian » 19. nov 2008, 10:41

Hej Kasper,

Jeg giver dig ret I at vi har andre større kilder til oxidering en urtiltning.

Kunne motivationen for en haandbrygger ikke være at det var et supplement til den normale iltning for at opnå en bedre gæring. Jeg tror mange af os ikke får iltet urten tilstrækkeligt og hvis man nu kunne forsyne gæren med de umættede fedtsyrer den har brug for, kunne effekterne af en ikke tilstrækkelig iltning reduceres.

Vil man så ikke kunne drage fordel af at tilsætte en dråbe olivenolie til sin starter ?

Mvh
Christian
Brugeravatar
Christian
 
Indlæg: 362
Tilmeldt: 29. sep 2006, 09:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380

Indlægaf Malmberg » 21. nov 2008, 16:50

tjoo det kan da godt være at kan kunne drage en lille fordel at tilsætte lidt olie, en kvart dråbe eller sådan noget :-)

Men jeg tror ikke det vil være af betydning, så hellere fokusere på iltning, bedre gæropdyrkning, mængden af gær tilsat og gærings temperatur.

Der er jeg sikker på man vinder meget mere i kvalitet...

Men forsøg da endelig, vi har jo intet at tabe !!

(har også hørt at lidt knust vitaminpille, kan gøre underværker i en gærstarter)

Skål, og jeg ville ønske jeg kunne håndbrygge noget mere
Malmberg
Malmberg
 
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster