mere olivenolie.

Kun for nørder :-)

mere olivenolie.

Indlægaf admin » 28. nov 2008, 19:32

Nu er det ret velbegrundet syntes jeg.

gallery/albums/userpics/10002/Olive-oil-thesis.pdf

jeg har prøvet det i stor skala.

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4611
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Kuno » 3. maj 2017, 11:53

Hej Jens.

Det lader til at du har begået en fejl, da du har forsøgt at uploade en pdf fil.

Mvh. Kuno
Kuno
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 1. maj 2017, 10:51

Re: mere olivenolie.

Indlægaf ThomasM » 3. maj 2017, 13:19

/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 151
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Humlejægeren » 3. maj 2017, 20:02

admin skrev:Nu er det ret velbegrundet syntes jeg.

gallery/albums/userpics/10002/Olive-oil-thesis.pdf

jeg har prøvet det i stor skala.

Jens

Gælder mig meget til at læse godt i gennem.. Men lad os nu se ;-)
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Humlejægeren
Co-Admin
 
Indlæg: 1861
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: mere olivenolie.

Indlægaf bellabryg » 7. maj 2017, 08:31

Meget spændende. Har selv brugt olivenolie i årevis. Studiet viser dog et øget esterniveau, hvilket måske gør at jeg vil afholde mig fra at bruge olie i f.eks pilsnergæringer.
bellabryg
 
Indlæg: 187
Tilmeldt: 23. okt 2011, 16:00
Geografisk sted: København

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Freund » 5. sep 2017, 12:54

Conclusion
The idea of supplying yeast with the unsaturated fatty acids that it requires for membrane health and growth is an intriguing possible alternative to the practice of wort aeration. It has been proven that during the dormant phase of storage yeast cells will take up fatty acids such as linoleic acid (Moonjai, 2003a). It is commonly accepted that wort aeration is necessary for yeast growth but also that oxygenation of the product reduces flavor stability. If the yeast is supplied with the olive oil during storage, normal fermentations can be achieved with improved flavor stability. The addition of olive oil to storage yeast in this study showed that consistent, complete fermentations of acceptable flavor quality and improved flavor stability can be achieved. However, these test fermentations were slower and produced an increased amount of esters compared to the controls. Although the finished product was significantly higher in ester content, it was not determined to be out of specification and was actually preferred by the internal flavor panel. The goal of improving flavor stability was achieved but at the cost of increased esters and slightly slower fermentations.

@ bellabryg: Jeg tror det skal prøves før det kan afvises (I dare you...)
Min næste pilsner får jomfru olivenolie, basta :)

Hvad er dine erfaringer med esterniveau/smag i pilsnerne, Jens?
Freund
 
Indlæg: 102
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: mere olivenolie.

Indlægaf admin » 5. sep 2017, 15:42

At det ikke er markant højere end ellers, jeg bruger stadig olivenolie og vil gøre det i fremtiden. Men jeg har bemærket at gæringen godt kan tage lidt længere tid, men nok ikke mere end 10 til 15%

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4611
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Truntebryg » 6. sep 2017, 10:37

Umiddelbart syntes jeg, at det virker mere rigtigt at tilsætte lidt olie - end at ilte urten.

Lidt olie (dråber i 20L) kan ikke vælte smagsoplevelsen, mens unødig iltning af en fødevare er forkert i min optik.

Det er dog vigtigt lige at nævne, iltning er ikke nødvendig i en korrekt dosering af tørgær. På den anden side, så skader det vel heller ikke

Eneste problem med olivenolie - jeg glemmer det som regl ....
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlægaf mhn » 6. sep 2017, 21:42

Nu blive jeg nysgerrig. :-)

Hvor meget og hvilken olie skal der i 20-22L? Jeg går ud fra, det skal i sammen med gæren?

Mvh
Morten
mhn
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Truntebryg » 7. sep 2017, 09:42

Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlægaf mhn » 7. sep 2017, 11:23

Det var ikke meget. :-)

Det lyder som noget, vi er nødt til at prøve.
mhn
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Truntebryg » 7. sep 2017, 11:42

... the concentration was increased again to 1 mg / 25 billion cells.

Vi tilsætter typisk 100-200 mia celler = 4-8 mg (US billion = mia)

Så det er kunsten at tilsætte så lidt som muligt
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlægaf admin » 7. sep 2017, 15:25

Jeg smider ca. En tsk fuld i 900 liter, og det ødelægger overhovedet ikke skum eller noget.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4611
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Lac » 7. sep 2017, 18:11

Truntebryg skrev:Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.

Jeg tilsætter det først når urten er kølet af og lige inden gære, gør det mon en forskel ?
MVH
Lac
"Hellere en brygger end en brokker."
http://www.udhusbryggeriet.dk
Lac
 
Indlæg: 192
Tilmeldt: 1. nov 2008, 09:19
Geografisk sted: 4230 Skælskør

Re: mere olivenolie.

Indlægaf Borg » 7. sep 2017, 20:41

Lac skrev:
Truntebryg skrev:Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.

Jeg tilsætter det først når urten er kølet af og lige inden gære, gør det mon en forskel ?

Ved det ikke, men jeg tilsætter den også på den varme side (hvis jeg husker det). Dermed bliver den også kogt lidt og desinficeret.
Olivenolie er ikke uden infektionsrisiko, så tilsætning ved flameout givet en god sikkerhed. Og det kan ikke fordampe af som humlens æteriske olier.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4416
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Næste

Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst