mere olivenolie.

Kun for nørder :-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

mere olivenolie.

Indlæg af admin »

Nu er det ret velbegrundet syntes jeg.

gallery/albums/userpics/10002/Olive-oil-thesis.pdf

jeg har prøvet det i stor skala.

Jens
Kuno
Indlæg: 1
Tilmeldt: 1. maj 2017, 10:51

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Kuno »

Hej Jens.

Det lader til at du har begået en fejl, da du har forsøgt at uploade en pdf fil.

Mvh. Kuno
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: mere olivenolie.

Indlæg af ThomasM »

http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... thesis.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
/Thomas
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Humlejægeren »

admin skrev:Nu er det ret velbegrundet syntes jeg.

gallery/albums/userpics/10002/Olive-oil-thesis.pdf

jeg har prøvet det i stor skala.

Jens
Gælder mig meget til at læse godt i gennem.. Men lad os nu se ;-)
Brew Strong
Nikolaj
bellabryg
Indlæg: 207
Tilmeldt: 23. okt 2011, 16:00
Geografisk sted: København

Re: mere olivenolie.

Indlæg af bellabryg »

Meget spændende. Har selv brugt olivenolie i årevis. Studiet viser dog et øget esterniveau, hvilket måske gør at jeg vil afholde mig fra at bruge olie i f.eks pilsnergæringer.
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Freund »

Conclusion
The idea of supplying yeast with the unsaturated fatty acids that it requires for membrane health and growth is an intriguing possible alternative to the practice of wort aeration. It has been proven that during the dormant phase of storage yeast cells will take up fatty acids such as linoleic acid (Moonjai, 2003a). It is commonly accepted that wort aeration is necessary for yeast growth but also that oxygenation of the product reduces flavor stability. If the yeast is supplied with the olive oil during storage, normal fermentations can be achieved with improved flavor stability. The addition of olive oil to storage yeast in this study showed that consistent, complete fermentations of acceptable flavor quality and improved flavor stability can be achieved. However, these test fermentations were slower and produced an increased amount of esters compared to the controls. Although the finished product was significantly higher in ester content, it was not determined to be out of specification and was actually preferred by the internal flavor panel. The goal of improving flavor stability was achieved but at the cost of increased esters and slightly slower fermentations.

@ bellabryg: Jeg tror det skal prøves før det kan afvises (I dare you...)
Min næste pilsner får jomfru olivenolie, basta :)

Hvad er dine erfaringer med esterniveau/smag i pilsnerne, Jens?
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: mere olivenolie.

Indlæg af admin »

At det ikke er markant højere end ellers, jeg bruger stadig olivenolie og vil gøre det i fremtiden. Men jeg har bemærket at gæringen godt kan tage lidt længere tid, men nok ikke mere end 10 til 15%

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Truntebryg »

Umiddelbart syntes jeg, at det virker mere rigtigt at tilsætte lidt olie - end at ilte urten.

Lidt olie (dråber i 20L) kan ikke vælte smagsoplevelsen, mens unødig iltning af en fødevare er forkert i min optik.

Det er dog vigtigt lige at nævne, iltning er ikke nødvendig i en korrekt dosering af tørgær. På den anden side, så skader det vel heller ikke

Eneste problem med olivenolie - jeg glemmer det som regl ....
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: mere olivenolie.

Indlæg af mhn »

Nu blive jeg nysgerrig. :-)

Hvor meget og hvilken olie skal der i 20-22L? Jeg går ud fra, det skal i sammen med gæren?

Mvh
Morten
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Truntebryg »

Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: mere olivenolie.

Indlæg af mhn »

Det var ikke meget. :-)

Det lyder som noget, vi er nødt til at prøve.
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Truntebryg »

... the concentration was increased again to 1 mg / 25 billion cells.

Vi tilsætter typisk 100-200 mia celler = 4-8 mg (US billion = mia)

Så det er kunsten at tilsætte så lidt som muligt
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: mere olivenolie.

Indlæg af admin »

Jeg smider ca. En tsk fuld i 900 liter, og det ødelægger overhovedet ikke skum eller noget.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lac
Indlæg: 196
Tilmeldt: 1. nov 2008, 09:19
Geografisk sted: 4230 Skælskør
Kontakt:

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Lac »

Truntebryg skrev:Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.
Jeg tilsætter det først når urten er kølet af og lige inden gære, gør det mon en forskel ?
MVH
Lac
"Hellere en brygger end en brokker."
http://www.udhusbryggeriet.dk
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: mere olivenolie.

Indlæg af Borg »

Lac skrev:
Truntebryg skrev:Jeg dypper en tændstik/ tandstik 7-8 mm ned i olien - og derefter dyppes den olieholdige ende ned i urten et par min før boil out.
Jeg tilsætter det først når urten er kølet af og lige inden gære, gør det mon en forskel ?
Ved det ikke, men jeg tilsætter den også på den varme side (hvis jeg husker det). Dermed bliver den også kogt lidt og desinficeret.
Olivenolie er ikke uden infektionsrisiko, så tilsætning ved flameout givet en god sikkerhed. Og det kan ikke fordampe af som humlens æteriske olier.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Kemi"