Hey drenge og piger (?)
Jeg har brug for lidt vandnørde hjælp.
Jeg lider forfærdeligt af alt for høje bicarbonat mængder i mit hanevand.
Hvis vi ser bort fra regnvand, at købe deminiraliseret vand, at købe en RO-anlæg, eller hente 60 liter vand i en akvariebutik.
Hvordan kan jeg så komme af med mine bicarbonater.
Jo jeg kan koge det men så udfælder jeg kun lidt under halvdelen af HCo3'erne og alt mit calsium. Og sidder tilbage med omkring 200 ppm Hco3
Nu har læst lidt om brugen af oxal-syre til at udfælde co3, hvad mener du (nørden) om det ?
Og lige til sidst, Jo jeg kan jo bare justere min mæsk med en syre af en art. Men er det nok ? Jeg syntes at jeg kan smage syren i mine færdige bryg (jeg bruger ikke for meget, kun nok til at få Ph ned på 5.2-5.4), og jeg ville gerne undgå den smag.
Spørgsmålet er bare om at jeg ikke sidder med samme problem ved at fjerne co3'erne med oxalsyre ?
Og smipelthen er nød til at købe et omvendt-osmose anlæg og så opbugge mit brygvand
MVH
Kasper Malmberg
VandNørd søges
http://www.akvariesiden.dk/akvariet/vis ... php?id=281
http://www.biosite.dk/leksikon/oxalsyre.htm
Jeg ved ikke hvor meget du har læst, men det her er da en start.
Jeg har da også selv tænkt tanken flere gange til øl brug, men jeg har kun prøvet det for 15 år siden til akvarie brug.
Der er jo også flere muligheder med blandandet cacoa pulver og rabarber
Jens
http://www.biosite.dk/leksikon/oxalsyre.htm
Jeg ved ikke hvor meget du har læst, men det her er da en start.
Jeg har da også selv tænkt tanken flere gange til øl brug, men jeg har kun prøvet det for 15 år siden til akvarie brug.
Der er jo også flere muligheder med blandandet cacoa pulver og rabarber
Jens