Nej, da.Runenaldo skrev:Det spildte/brugte jeg så lige 2-3 timer på at finde ud af i i Bru'n Water og water bogen i går aftes. :-)
Du investerede 2-3 timer på at blive klogere :-)
Nej, da.Runenaldo skrev:Det spildte/brugte jeg så lige 2-3 timer på at finde ud af i i Bru'n Water og water bogen i går aftes. :-)
Runenaldo skrev:Ville ønske jeg havde hørt Brew strongs water Q&A podcast før jeg gik igang, hvor Palmer siger at hvis man kun kunne læse 2 kapitler, så skulle det være kap. 15 i How to Brew og kap. 7 i Water bogen. Så undgår man alt det nørkelede kemi. Havde nu læst HTB, men det er efterhånden længe siden, så det er herligt at få genopfrisket og det hele giver lidt mere mening nu. :-)Runenaldo skrev:Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
Taget fra How to Brew:You would think that the pH of the water is important, but actually it is not. It is the pH of the mash that is important.Det spildte/brugte jeg så lige 2-3 timer på at finde ud af i i Bru'n Water og water bogen i går aftes. :-)Many brewers have made the mistake of trying to change the pH of their water with salts or acids to bring it to the mash pH range before adding the malts.
Aha, ser nu af hjælpe teksten at den kan ignoreres ved PH værdier under 9KimJohansen skrev:Hvor finder i Carbonate (CO3) i jeres vandrapport?
Jeg kigger lige på det.Fornitz skrev:hiver lige denne tråd tilbage til livet i håb om nogle kan hjælpe mig.
efter en ølsmagning i efteråret blev der fundet en metallisk smag i mit lyse øl, og da jeg nu vil i gang med et pilsnerprojekt tænkte jeg det nok var på tide at se på vandet jeg brygger med, men er simpelthen for ukompetent til at se hvad jeg laver. har fundet rapporten på min vandforsyning http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... egid=55746 har prøvet både at sætte den ind i BeerSmith og i Brun water excel arket, men går så i stå. ved ikke hvad tingene rigtig betyder og hvad jeg skal gøre ved dem. og kan se mit vand er noget nær håbløst uegnet til lyst øl. så er der en som kan prøve at hjælpe mig lidt her?