Side 5 af 6

Re: Re:

: 13. mar 2014, 21:12
af Fisker
mgades skrev:Det var måske et oplagt afsnit på den nye Wiki :)
Jeg kan godt prøve at skrive et udkast udfra hvad jeg har læst rundt omkring. Der er stadig masser jeg ikke ved, eller sikkert har misforstået, men det kunne jo udvikle sig med en wiki. Nu har jeg også lige bestilt Palmers bog "Water", og så kan jeg jo ligeså godt skrive noter mens jeg læser :-)

Sv: Re: Re:

: 14. mar 2014, 05:02
af kimognicklas
Fisker skrev:
mgades skrev:Det var måske et oplagt afsnit på den nye Wiki :)
Jeg kan godt prøve at skrive et udkast udfra hvad jeg har læst rundt omkring. Der er stadig masser jeg ikke ved, eller sikkert har misforstået, men det kunne jo udvikle sig med en wiki. Nu har jeg også lige bestilt Palmers bog "Water", og så kan jeg jo ligeså godt skrive noter mens jeg læser :-)
Det ville sgu være kanon hvis du havde lyst til det!

Kim Petersen

Re: Mit Vand

: 14. mar 2014, 12:06
af Benjamin
Vi burde lave "den gyldne humle" (oskar) til gode uddybende, expert skriverier, Fisker du er kandidat til min GH.

Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 19:27
af kimognicklas
Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk

Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 19:40
af Humlejægeren
kimognicklas skrev:Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk
Jorkim skrev: Det jeg mangler og finde er HCO3 Bicarbonate, men kan ikke finde det under Kemiske "hovedbestanddele"

og det jeg har indtaste ind til nu..
søreno skrev:Bicarbonat står som hydrogencarbonat i din vandrapport.

VH
Søren

Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 19:53
af Runenaldo
Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.

: 25. mar 2014, 20:12
af kimognicklas
Der står desværre heller ikke noget om hydrogencarbonat

Sv: Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 20:13
af kimognicklas
Runenaldo skrev:Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
Jeg ville aldrig kunne tygge mig igennem sådan noget vanvittig kemi

Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 20:21
af MonkeyBrew
kimognicklas skrev:Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk
Test fra september 2013 viser at du ca. har 213 mg/l bikarbonat.
image.jpg
image.jpg (743.5 KiB) Vist 23642 gange

: 25. mar 2014, 20:49
af kimognicklas
Hvor dælen fandt du den?

Re: Mit Vand

: 25. mar 2014, 21:10
af MonkeyBrew
Lige her: http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... id=1208197" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeg valgte ud fra det sted hvor der blev pumpet mest vand fra og tænkte at det nok var hovedforsyningen i Rødekro.

Re: Mit Vand

: 26. mar 2014, 07:22
af Humlejægeren
Her er listen over alle boringer i Rødekro kommune, og da du bor i Hovslund med 10 km til Rødekro tvivler jeg på du får dit vand der fra.
http://data.geus.dk/JupiterWWW/borelist ... ringsliste
Dog kan jeg se at Hovslund St. by´s brønd er sløjfet, ved ikke hvad den nye boring kaldes?

Re: Mit Vand

: 26. mar 2014, 08:19
af kimognicklas
Hvad pokker gør jeg galt?

Re: Mit Vand

: 26. mar 2014, 12:16
af loobie
Så vidt jeg kan se burde der stå 249 ppm under Bicarbonate. Forhåbentlig bringer det ionerne i balance.

Carbonate-feltet har jeg aldrig fået udfyldt korrekt, men ved en normal pH skulle karbonatindholdet være begrænset.

Re: Mit Vand

: 26. mar 2014, 15:08
af Runenaldo
Runenaldo skrev:Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
Ville ønske jeg havde hørt Brew strongs water Q&A podcast før jeg gik igang, hvor Palmer siger at hvis man kun kunne læse 2 kapitler, så skulle det være kap. 15 i How to Brew og kap. 7 i Water bogen. Så undgår man alt det nørkelede kemi. Havde nu læst HTB, men det er efterhånden længe siden, så det er herligt at få genopfrisket og det hele giver lidt mere mening nu. :-)

Taget fra How to Brew:
You would think that the pH of the water is important, but actually it is not. It is the pH of the mash that is important.
Many brewers have made the mistake of trying to change the pH of their water with salts or acids to bring it to the mash pH range before adding the malts.
Det spildte/brugte jeg så lige 2-3 timer på at finde ud af i i Bru'n Water og water bogen i går aftes. :-)