Enig med den lyse pilsner der - Derfor har jeg også købt mig et RO filter :-)Truntebryg skrev:Jeg anser en lys Pilsner for at være den største udfordring, spæde op med RO vand så de kritiske værdier kommer ned, og så tilpasning med mælkesyre og Calsium Chlorid – så er den hjemme.
Går så ud fra, at dit problem er en meget mørk øl. Kan du ikke komme med en opskrift, og fortælle mig hvor problemet opstår ? (+ evt. de 6 "vigtige" vand data)
Har du prøvet at downloade "BeerFriend" - her er vandbehandlingen delen meget overskuelig. (desværre er der ikke en fortyndings mulighed)
Har ikke prøvet BeerFriend.
Hvis vi nu siger vi vil lave noget porter med en EBC på 80, så siger Palmers at mit Odense vand ikke er tilstrækkeligt ( ca. 18°dH ) - Der mangler en restalkalitet 170 ppm CaCO3.
Se vedhæftede.
Vil prøve at sætte en opskrift ind i Bru'n ved lejlighed og se hvad den siger.
Så vidt jeg lige husker, så er jeg vist nødt til at bruge RO vand hvis jeg skal Clone Dublins vandprofil :-) Men om det rent faktisk er nødvendigt, det er nok en anden snak...