SRM og EBC?
SRM og EBC?
Godaften.
Jeg sidder og brygger på en opskrift på en klon af en Sierra Nevada Pale ale, og undrer mig lidt:
Jeg har læst på nettet at farven skal ramme 8 SRM, så jeg googlede og fandt følgende statement på wikipedia:
EBC = SRM x 1.97
Samtidig med er jeg også faldet over denne påstand, bl.a. her på siden.
SRM => EBC = SRM x 2,65 - 1,2
Og de to formler giver jo overhovedet ikke samme resultat:
EBC = 8 x 1.97 = 15,8 EBC
Og den anden giver
EBC = 8 x 2,65 - 1.2 = 20 EBC
Hvilket jo faktisk er en forskel på 4,2 EBC
Jeg ved godt at det er lidt i dette tilfælde, men prøv at forestille jer en øl på 14 SRM :O
Hvad skal man tro på?
Jeg sidder og brygger på en opskrift på en klon af en Sierra Nevada Pale ale, og undrer mig lidt:
Jeg har læst på nettet at farven skal ramme 8 SRM, så jeg googlede og fandt følgende statement på wikipedia:
EBC = SRM x 1.97
Samtidig med er jeg også faldet over denne påstand, bl.a. her på siden.
SRM => EBC = SRM x 2,65 - 1,2
Og de to formler giver jo overhovedet ikke samme resultat:
EBC = 8 x 1.97 = 15,8 EBC
Og den anden giver
EBC = 8 x 2,65 - 1.2 = 20 EBC
Hvilket jo faktisk er en forskel på 4,2 EBC
Jeg ved godt at det er lidt i dette tilfælde, men prøv at forestille jer en øl på 14 SRM :O
Hvad skal man tro på?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: SRM og EBC?
Den lange formel, er vist den man brugte i gamle dage ...
Det er EBC = ca 2 x SRM
Det er EBC = ca 2 x SRM
Re: SRM og EBC?
Tess and Mark Szanatulski ( Clone Brews) skriver
EBC = SRM x 2,65 - 1,2
SRM = EBC x 0,375 + 0,46
EBC = SRM x 2,65 - 1,2
SRM = EBC x 0,375 + 0,46
Re: SRM og EBC?
Beersmith bruger din allerførste formel: EBC = SRM x 1.97
Hvis man i feltet "Color" på en malt skriver "8srm", så omregnes den til 15,8.
Hvis man i feltet "Color" på en malt skriver "8srm", så omregnes den til 15,8.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: SRM og EBC?
Ja, den med gamle dage er jeg med på, jeg fandt bl.a. denne hjemmeside:
http://www.beercolor.com/ebc_controversy.htm
Men jeg fik det indtryk at der stadig er MANGE tilhængere til den gamle. Men dvs. at hvis opskriften siger at jeg skal gå efter en SRM på 8, så skal jeg bare sigte efter 16 EBC? :)
http://www.beercolor.com/ebc_controversy.htm
Men jeg fik det indtryk at der stadig er MANGE tilhængere til den gamle. Men dvs. at hvis opskriften siger at jeg skal gå efter en SRM på 8, så skal jeg bare sigte efter 16 EBC? :)
Re: SRM og EBC?
Jeps.paulsen skrev:Men dvs. at hvis opskriften siger at jeg skal gå efter en SRM på 8, så skal jeg bare sigte efter 16 EBC? :)
(Der er sgu længe imellem at jeg kan finde ud af at svare så kort...)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: SRM og EBC?
Kanon. Tusind tak skal du/I have!
(Ja, det kommer jo som regel an på spørgsmålet der bliver stillet :-D)
(Ja, det kommer jo som regel an på spørgsmålet der bliver stillet :-D)
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: SRM og EBC?
Borg har en klon opskrift på Sierra Nevada Pale Ale.. her http://www.borgsbryghus.dk/Bryglog/B068a.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;paulsen skrev:Godaften.
Jeg sidder og brygger på en opskrift på en klon af en Sierra Nevada Pale ale,
Den er super god, var heldig at smage den, der jeg var i "mesterlære" hos ham..
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: SRM og EBC?
@Jorkim
Ja, jeg har kigget lidt på den, men fandt en anden opskrift på nettet, hvor bryggeren fra Sierra Nevada havde rådgivet mht. opskriften :)
http://forum.northernbrewer.com/viewtop ... =4&t=15532
Og mens vi er ved Hr. Borg:
Jeg har lovet min kæreste at skære en smule ned på brygningen, da vi har tvillinger på vej, og jeg er stadig kun studerende, så jeg tænkte på at skære Perle humlen væk, og så bare tilsætte Cascade ved de sidste 30 min. i stedet for. Jeg ved godt at det ikke bliver en eksakt klon, men jeg vil nu mene at den stadig burde blive ganske "drikværdig"? :)
Ja, jeg har kigget lidt på den, men fandt en anden opskrift på nettet, hvor bryggeren fra Sierra Nevada havde rådgivet mht. opskriften :)
http://forum.northernbrewer.com/viewtop ... =4&t=15532
Og mens vi er ved Hr. Borg:
Jeg har lovet min kæreste at skære en smule ned på brygningen, da vi har tvillinger på vej, og jeg er stadig kun studerende, så jeg tænkte på at skære Perle humlen væk, og så bare tilsætte Cascade ved de sidste 30 min. i stedet for. Jeg ved godt at det ikke bliver en eksakt klon, men jeg vil nu mene at den stadig burde blive ganske "drikværdig"? :)
Re: SRM og EBC?
Hej Hr. Paulsen ;-)paulsen skrev:@Jorkim
Ja, jeg har kigget lidt på den, men fandt en anden opskrift på nettet, hvor bryggeren fra Sierra Nevada havde rådgivet mht. opskriften :)
http://forum.northernbrewer.com/viewtop ... =4&t=15532
Og mens vi er ved Hr. Borg:
Jeg har lovet min kæreste at skære en smule ned på brygningen, da vi har tvillinger på vej, og jeg er stadig kun studerende, så jeg tænkte på at skære Perle humlen væk, og så bare tilsætte Cascade ved de sidste 30 min. i stedet for. Jeg ved godt at det ikke bliver en eksakt klon, men jeg vil nu mene at den stadig burde blive ganske "drikværdig"? :)
Først og fremmest vil det helt sikkert blive en drikværdig pale ale, selv om det ikke bliver helt tæt på den fra Sierra Nevada. Og selv om brygning er dejlig og spændende, så skal børnene naturligvis prioriteres over.
Tager du Perlen væk vil jeg anbefale, at øge Magnum'en så meget, at du opretholder IBU'en. Der skal ikke så megen Magnum til, så det skærer lidt af omkostningerne væk. Og denne ændring gør ikke den største forskel på din klon i forhold til originalen. Det er lidt værre med Cascaden, da Sierra Nevadas Pale Ales særkende er den store citursagtige smag og aroma der kommer fra Cascaden. Specielt den sidste tilsætning ved 0 minutter er med til at give den karakteristiske smag. Du må ikke tilsætte Cascaden ved 30 minutter, for så får du ikke meget smag og aroma tilbage. Del i stedet den Cascade du har i 1/3 og 2/3, og tilsæt 1/3 10 min før og 2/3 0 min før flameout. På den måde får du det meste af det karakteristiske fra Sierra Nevadas Pale Ale med.
Så må du prøve at brygge den helt tæt på opskriften til barnedåben... Måske er der en bedstefar der vil være med til at sponsere...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: SRM og EBC?
Kanon, tusind tak for de gode input. Det skriver jeg mig bag øret!
Ja, jeg tror også jeg allierer med med en af de vordende bedstefædre, og brygger selv. Så jeg betragter dette som en øvelse til når det virkelig gælder!
Ja, jeg tror også jeg allierer med med en af de vordende bedstefædre, og brygger selv. Så jeg betragter dette som en øvelse til når det virkelig gælder!