vand

Kun for nørder :-)
Besvar
staberg.dk
Indlæg: 26
Tilmeldt: 20. jul 2012, 14:32
Geografisk sted: Virum, Sjælland

vand

Indlæg af staberg.dk »

Et spørgsmål om vand.

Gennem mit arbejde i et laboratorium kan jeg få fat i milliQ (ultra rent) vand og demineraliseret vand.

Jeg påtænker, at blande poste-vand med det "rene" vand for at minimere indholdet af mineraler, alt efter hvilken øl der skal laves. Jeg mener, at kunne huske, at milliQ vandet bliver renset vha. resin-filtre og påtænker om dette er farligt?

Skal man så hellere anvende demineraliseret vand? Her har jeg hørt, at det kan indeholde en del bakterier! Men kan de mon slås ned ved kogningen?


Gode råd modtages med glæde!

Mvh
Mikkel
BenjaminKE
Indlæg: 208
Tilmeldt: 1. jun 2012, 15:22
Geografisk sted: Odense

Re: vand

Indlæg af BenjaminKE »

Hej Staberg,
Gik selv og tænkte over det samme for et stykke tid siden og i min søgen faldt jeg over denne artikel:
http://ing.dk/artikel/101997-er-det-far ... seret-vand" onclick="window.open(this.href);return false;

Det korte af det lange er at du har ret - det kan være bakteriefyldt men det koges så der sker intet.

Men jeg ved desværre ikke nok om halvering af mineraler i vand grundet tilsætning af rent vand? Jeg gik selv med tanken om at købe destilleret vand.. Der nævnes at det "demineraliserede vand" fra matas er destilleret:
http://www.matas.dk/matas-demineraliser ... mAodNlwArg" onclick="window.open(this.href);return false;
men ellers kan man købe det andetsteds..

//venligst Benjamin
staberg.dk
Indlæg: 26
Tilmeldt: 20. jul 2012, 14:32
Geografisk sted: Virum, Sjælland

Re: vand

Indlæg af staberg.dk »

Tak for links.

Det lyder som om det er okay at anvende demineraliseret vand, så længe det bliver kogt.

Hvis man anvender Brun water, kan man regne lidt på, hvor meget ens vand ender på af mineraler, når det bliver fortyndet ved tilsætning af RO eller destilleret vand. Det er smart.
Mikkel
Besvar

Tilbage til "Kemi"