uforgærbart sukker

Kun for nørder :-)
Besvar
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

uforgærbart sukker

Indlæg af Tryfuss »

Et hurtigt spørgsmål - er Dextrose 100% uforgærbart?
Senest rettet af Tryfuss 26. sep 2013, 16:02, rettet i alt 1 gang.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
SBH
Indlæg: 17
Tilmeldt: 15. apr 2013, 09:53
Geografisk sted: 5492 Vissenbjerg

Indlæg af SBH »

Tryfuss skrev:Et hurtigt spørgsmål - er Dextrose 100% uforgærbart?
Dextrose er de samme som glukose, altså 100% forgærbar :-)

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re:

Indlæg af Tryfuss »

SBH skrev:
Tryfuss skrev:Et hurtigt spørgsmål - er Dextrose 100% uforgærbart?
Dextrose er de samme som glukose, altså 100% forgærbar :-)

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
øhhh når vi mæsker højt skaber vi - så vidt jeg har forstået flere Dextriner - som er uforgærbare og derfor giver mere krop og sødme i øllet.... eller har jeg fået det galt i halsen.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: Dextrose

Indlæg af Tryfuss »

Vil det sige at jeg hænger på enten sorbitol eller laktose... som uforgærbart - hvad med stevia?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Stensgaard
Indlæg: 864
Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Stensgaard »

Dextriner og dextrose er to forskellige ting. Dextriner er ganske rigtigt ikke forgærbare, mens dextrose er et andet navn for druesukker, og er meget forgærbart.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af MonkeyBrew »

Mht stevia, så syntes jeg at det giver en sær form for sødme. Sødme uden fylde.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Tryfuss »

Stensgaard skrev:Dextriner og dextrose er to forskellige ting. Dextriner er ganske rigtigt ikke forgærbare, mens dextrose er et andet navn for druesukker, og er meget forgærbart.
så blev jeg klogere troede det var en og samme ting... findes der noget man kan bruge der ikke er forgærbart og ¨som giver en god krop - plejer ikke at anvende nogen form for sukker i mine øl, mæsker bare højt, men skal lave en lav alkohol øl (2,7%) - en frokost øl og vil gerne have så meget krop og malt sødme i som muligt sidste version blev sku lidt tynd i kroppen.

min fremgangs måde er 65% Vienna malt som basis malt -25% karamel malte og 10% havregryn = ialt kun 3,3 kg til 25 L øl :-D
og så selvfølgelig en gær med lav attunation.

tanker heromkring modtages gerne - kan jeg gå højere mht %delen af karamel malte?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Morten L »

Du kan sagtens skrue op for karamelmalten.

Min "standard" mild opskrift har:
2 kg. pale ale/maris otter/mild malt
1 kg. carahell
0,5 kg. crystal

Mæsket ved 70º

Og den gærer alligevel ned til 1009-1010
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Tryfuss »

Morten L skrev:Du kan sagtens skrue op for karamelmalten.

Min "standard" mild opskrift har:
2 kg. pale ale/maris otter/mild malt
1 kg. carahell
0,5 kg. crystal

Mæsket ved 70º

Og den gærer alligevel ned til 1009-1010
så får den sku lige en tand til :-D
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Stensgaard
Indlæg: 864
Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Stensgaard »

Du kan også købe ren maltodextrin, fx her: http://www.vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/brew-body-500-908p.html
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Tryfuss »

Stensgaard skrev:Du kan også købe ren maltodextrin, fx her: http://www.vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/brew-body-500-908p.html
Er det uforgærbart?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
SBH
Indlæg: 17
Tilmeldt: 15. apr 2013, 09:53
Geografisk sted: 5492 Vissenbjerg

Indlæg af SBH »

Ja, malto-dextrin er uforgærbart, da det består af lange kæder af glukose molekyler, der ikke kan omsættes af normal bryggær.
John Palmer foretrækker (som Morten L) karamelmalt, og forklarer lidt om det her http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Tryfuss »

takker
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: uforgærbart sukker

Indlæg af Nimbus39 »

Du kan også bruge dextrin malt.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Besvar

Tilbage til "Kemi"