uforgærbart sukker
uforgærbart sukker
Et hurtigt spørgsmål - er Dextrose 100% uforgærbart?
Senest rettet af Tryfuss 26. sep 2013, 16:02, rettet i alt 1 gang.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re:
øhhh når vi mæsker højt skaber vi - så vidt jeg har forstået flere Dextriner - som er uforgærbare og derfor giver mere krop og sødme i øllet.... eller har jeg fået det galt i halsen.SBH skrev:Dextrose er de samme som glukose, altså 100% forgærbar :-)Tryfuss skrev:Et hurtigt spørgsmål - er Dextrose 100% uforgærbart?
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: Dextrose
Vil det sige at jeg hænger på enten sorbitol eller laktose... som uforgærbart - hvad med stevia?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: uforgærbart sukker
Dextriner og dextrose er to forskellige ting. Dextriner er ganske rigtigt ikke forgærbare, mens dextrose er et andet navn for druesukker, og er meget forgærbart.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: uforgærbart sukker
Mht stevia, så syntes jeg at det giver en sær form for sødme. Sødme uden fylde.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: uforgærbart sukker
så blev jeg klogere troede det var en og samme ting... findes der noget man kan bruge der ikke er forgærbart og ¨som giver en god krop - plejer ikke at anvende nogen form for sukker i mine øl, mæsker bare højt, men skal lave en lav alkohol øl (2,7%) - en frokost øl og vil gerne have så meget krop og malt sødme i som muligt sidste version blev sku lidt tynd i kroppen.Stensgaard skrev:Dextriner og dextrose er to forskellige ting. Dextriner er ganske rigtigt ikke forgærbare, mens dextrose er et andet navn for druesukker, og er meget forgærbart.
min fremgangs måde er 65% Vienna malt som basis malt -25% karamel malte og 10% havregryn = ialt kun 3,3 kg til 25 L øl :-D
og så selvfølgelig en gær med lav attunation.
tanker heromkring modtages gerne - kan jeg gå højere mht %delen af karamel malte?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: uforgærbart sukker
Du kan sagtens skrue op for karamelmalten.
Min "standard" mild opskrift har:
2 kg. pale ale/maris otter/mild malt
1 kg. carahell
0,5 kg. crystal
Mæsket ved 70º
Og den gærer alligevel ned til 1009-1010
Min "standard" mild opskrift har:
2 kg. pale ale/maris otter/mild malt
1 kg. carahell
0,5 kg. crystal
Mæsket ved 70º
Og den gærer alligevel ned til 1009-1010
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: uforgærbart sukker
så får den sku lige en tand til :-DMorten L skrev:Du kan sagtens skrue op for karamelmalten.
Min "standard" mild opskrift har:
2 kg. pale ale/maris otter/mild malt
1 kg. carahell
0,5 kg. crystal
Mæsket ved 70º
Og den gærer alligevel ned til 1009-1010
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: uforgærbart sukker
Du kan også købe ren maltodextrin, fx her: http://www.vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/brew-body-500-908p.html
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Re: uforgærbart sukker
Er det uforgærbart?Stensgaard skrev:Du kan også købe ren maltodextrin, fx her: http://www.vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/brew-body-500-908p.html
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Ja, malto-dextrin er uforgærbart, da det består af lange kæder af glukose molekyler, der ikke kan omsættes af normal bryggær.
John Palmer foretrækker (som Morten L) karamelmalt, og forklarer lidt om det her http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
John Palmer foretrækker (som Morten L) karamelmalt, og forklarer lidt om det her http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk 4
Re: uforgærbart sukker
Du kan også bruge dextrin malt.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39