Oliven olie til opformering af gær.

Kun for nørder :-)

Oliven olie til opformering af gær.

Indlægaf kvikky » 29. nov 2013, 21:38

Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.

Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.


Mvh Brian
Www.ryaabryghus.dk
kvikky
 
Indlæg: 279
Tilmeldt: 4. sep 2010, 10:51
Geografisk sted: Ryaa, Aabybro

Re: Oliven olie til opformering af gær.

Indlægaf Borg » 1. dec 2013, 21:53

kvikky skrev:Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.

Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.

Godt spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan svare på. Det er nok mest et spørgsmål om olivenolien ændrer kemisk sammensætning ved kogningen, og der i den forbindelse sker noget med de umættede fedtsyrer. Det er dem som er godt for gæren.
Jeg har altid tilsat det efter afkølingen.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4407
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Oliven olie til opformering af gær.

Indlægaf michaeltanghus » 4. apr 2016, 08:55

Jeg synes der mangler grunden til at tilsætte olie.
Når gæren formerer sig har den brug for fedtsyre til at danne cellemembranen.
Normalt danner gæren selv fedtsyren, bl.a. med det ilt der i urten.
Hvis der et ikke er ilt nok ( < 8 ppm ) kan gæren ikke formerer sig nok.
Istedet for ilt kan vi tilbyde gæren fedtsyren i form af olie.
michaeltanghus
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 17. feb 2011, 20:04

Re: Oliven olie til opformering af gær.

Indlægaf Truntebryg » 4. apr 2016, 18:09

Jeg mener at jeg tilsætter det under kogningen... men har glemt det de sidste 30 bryg .... ;-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Foregående

Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster