Side 2 af 2
Oliven olie til opformering af gær.
: 29. nov 2013, 21:38
af kvikky
Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.
Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.
Mvh Brian
http://Www.ryaabryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Oliven olie til opformering af gær.
: 1. dec 2013, 21:53
af Borg
kvikky skrev:Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.
Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.
Godt spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan svare på. Det er nok mest et spørgsmål om olivenolien ændrer kemisk sammensætning ved kogningen, og der i den forbindelse sker noget med de umættede fedtsyrer. Det er dem som er godt for gæren.
Jeg har altid tilsat det efter afkølingen.
Re: Oliven olie til opformering af gær.
: 4. apr 2016, 09:55
af michaeltanghus
Jeg synes der mangler grunden til at tilsætte olie.
Når gæren formerer sig har den brug for fedtsyre til at danne cellemembranen.
Normalt danner gæren selv fedtsyren, bl.a. med det ilt der i urten.
Hvis der et ikke er ilt nok ( < 8 ppm ) kan gæren ikke formerer sig nok.
Istedet for ilt kan vi tilbyde gæren fedtsyren i form af olie.
Re: Oliven olie til opformering af gær.
: 4. apr 2016, 19:09
af Truntebryg
Jeg mener at jeg tilsætter det under kogningen... men har glemt det de sidste 30 bryg .... ;-)