For meget bicarbonat

Kun for nørder :-)
Besvar
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

For meget bicarbonat

Indlæg af MonkeyBrew »

Jeg har middelhårdt vand her (14 dh) pga højt indhold af bicarbonat (235 mg/l). Indholdet af svovl er ikke så voldsomt (94.6 mg/l) og det samme gælder klorid (47 mg/l). Jeg vil gerne dænge niveauet af bicarbonat og tænker på at bruge kalciumklorid. Men hvor meget pr liter? Jeg har læst et sted at 1.1 gram pr liter sænker bicarbonat med ca 72 mg/l. Har det noget hold i sig?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af Nimbus39 »

Bruger det ikke selv, men det her roser alle "vandnørderne" til skyerne:
https://sites.google.com/site/brunwater/" onclick="window.open(this.href);return false;
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Fisker
Indlæg: 182
Tilmeldt: 9. sep 2010, 14:05
Geografisk sted: Aalborg

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af Fisker »

Jeg har lavet en gennemgang af en række vandberegnere i tråden her. Som jeg skriver, så hælder jeg også selv til Bru'n water eller beregneren på Brewer's Friend.
Men et nemt sted at starte med vandbehandling er at prøve at koge dit vand og hælde bundfaldet fra inden brygning. Så får du reduceret hårdheden til et bikarbonattal på omkring 50mg/l (det er vist lidt svært at sige præcist, men jeg har set folk gætte på 20-60).
/Fisker
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af MonkeyBrew »

Tak for det begge to. Det vil jeg regne lidt på og prøve mig frem med indtil mit ph-meter kommer hjem. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af MonkeyBrew »

Fandt denne her fra John Palmer med behandling af vand. Der er nogle guidelines længere nede i teksten (skemaet) hvor han nævner mængderne mht kalciumklorid.

http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Indlæg af søreno »

John Palmer skriver meget godt om vandbehandling i det hele taget. Hans regneark virker også fint som mæskeberegner. Det er lidt simplere end fx bru'n water men det rammer rigtigt for mig hver gang.

Er der nogen, der har læst hans nye bog om vand?

Vh Søren

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af MonkeyBrew »

Den vil jeg da lige lure efter den bog. Er den lige udgivet?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af søreno »

Ja den har været længe undervejs men den kom endelig i efteråret (14 dage efter jeg bestilte bøger). Den kan bl.a. fås på engelsk amazon. Jeg skal have den men det bliver nok ikke før sidst på foråret jeg får tid at læse den så jeg venter foreløbig.
Men afsnittene om vand i how to brew er også rigtigt gode synes jeg.

Vh
Søren
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: For meget bicarbonat

Indlæg af MonkeyBrew »

Ja det har du ret i. Han overlader ikke meget til tilfældighederne. Jeg har overvejet at købe begge bøger. Jeg lånte "how to brew" for længe siden og har fortrudt lidt at jeg ikke købte den selv. Men så har jeg noget at ønske mig til min fødselsdag. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Kemi"