For meget bicarbonat
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
For meget bicarbonat
Jeg har middelhårdt vand her (14 dh) pga højt indhold af bicarbonat (235 mg/l). Indholdet af svovl er ikke så voldsomt (94.6 mg/l) og det samme gælder klorid (47 mg/l). Jeg vil gerne dænge niveauet af bicarbonat og tænker på at bruge kalciumklorid. Men hvor meget pr liter? Jeg har læst et sted at 1.1 gram pr liter sænker bicarbonat med ca 72 mg/l. Har det noget hold i sig?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: For meget bicarbonat
Bruger det ikke selv, men det her roser alle "vandnørderne" til skyerne:
https://sites.google.com/site/brunwater/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sites.google.com/site/brunwater/" onclick="window.open(this.href);return false;
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: For meget bicarbonat
Jeg har lavet en gennemgang af en række vandberegnere i tråden her. Som jeg skriver, så hælder jeg også selv til Bru'n water eller beregneren på Brewer's Friend.
Men et nemt sted at starte med vandbehandling er at prøve at koge dit vand og hælde bundfaldet fra inden brygning. Så får du reduceret hårdheden til et bikarbonattal på omkring 50mg/l (det er vist lidt svært at sige præcist, men jeg har set folk gætte på 20-60).
/Fisker
Men et nemt sted at starte med vandbehandling er at prøve at koge dit vand og hælde bundfaldet fra inden brygning. Så får du reduceret hårdheden til et bikarbonattal på omkring 50mg/l (det er vist lidt svært at sige præcist, men jeg har set folk gætte på 20-60).
/Fisker
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: For meget bicarbonat
Tak for det begge to. Det vil jeg regne lidt på og prøve mig frem med indtil mit ph-meter kommer hjem. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: For meget bicarbonat
Fandt denne her fra John Palmer med behandling af vand. Der er nogle guidelines længere nede i teksten (skemaet) hvor han nævner mængderne mht kalciumklorid.
http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: For meget bicarbonat
Den vil jeg da lige lure efter den bog. Er den lige udgivet?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: For meget bicarbonat
Ja den har været længe undervejs men den kom endelig i efteråret (14 dage efter jeg bestilte bøger). Den kan bl.a. fås på engelsk amazon. Jeg skal have den men det bliver nok ikke før sidst på foråret jeg får tid at læse den så jeg venter foreløbig.
Men afsnittene om vand i how to brew er også rigtigt gode synes jeg.
Vh
Søren
Men afsnittene om vand i how to brew er også rigtigt gode synes jeg.
Vh
Søren
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: For meget bicarbonat
Ja det har du ret i. Han overlader ikke meget til tilfældighederne. Jeg har overvejet at købe begge bøger. Jeg lånte "how to brew" for længe siden og har fortrudt lidt at jeg ikke købte den selv. Men så har jeg noget at ønske mig til min fødselsdag. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;