hvordan redder jeg en sur wit.

Kun for nørder :-)

hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf Anders D » 2. okt 2014, 20:49

hej håndbryggerer

Jeg har lavet et witbryg med appelsin og korriander. Desværre er smagen ret syrlig/sur. Den er brygget for ca. 3 mdr. siden og er ikke inficeret. Jeg mener selv at surheden kan stamme fra en for høj ph-værdi under mæskningen. Desværre glemte jeg at måle den under selve brygprocessen (mine andre bryg plejer at ligge lidt for højt i ph, nemlig omkring 5,5 - 5,6). Jeg har prøvet at smage nogle af flaskerne til med hhv. mælkesyre og citronsyre, men det lader ikke til at hjælpe.
Jeg overvejer at hælde det hele i vasken. Men inden det sker, vil jeg høre om der er nogen af jer som har et bud på evt. redningsforsøg?

mvh Anders
Anders D
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf admin » 3. okt 2014, 13:14

Har du brugt Umaltet byg/hvede ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4589
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf Anders D » 7. okt 2014, 15:20

Ja, jeg har brugt 22% flacked wheat (varmvalset hvede)
Anders D
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf admin » 9. okt 2014, 10:26

Det gør faktisk øllet en smugle surt i sig selv, men om det er det alene kan jeg ikke sige, uden at smage det.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4589
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf Nimbus39 » 9. okt 2014, 21:27

Hvad har du gjort med dit vand?
Wit er ret følsom for hårdheden i vandet.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3381
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

Indlægaf Anders D » 20. okt 2014, 16:46

Hej igen

Beklager et sent svar......har været på efterårsferie (uden netforbindelse)
mht. vandet så har jeg rimelig blødt vand i hanen (bor i Viborg), så derfor har jeg ikke gjort noget ved det.

har I nogle bud på noget jeg kan prøve at tilsætte i den færdige øl?
Anders D
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23


Tilbage til Kemi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster