hej håndbryggerer
Jeg har lavet et witbryg med appelsin og korriander. Desværre er smagen ret syrlig/sur. Den er brygget for ca. 3 mdr. siden og er ikke inficeret. Jeg mener selv at surheden kan stamme fra en for høj ph-værdi under mæskningen. Desværre glemte jeg at måle den under selve brygprocessen (mine andre bryg plejer at ligge lidt for højt i ph, nemlig omkring 5,5 - 5,6). Jeg har prøvet at smage nogle af flaskerne til med hhv. mælkesyre og citronsyre, men det lader ikke til at hjælpe.
Jeg overvejer at hælde det hele i vasken. Men inden det sker, vil jeg høre om der er nogen af jer som har et bud på evt. redningsforsøg?
mvh Anders
hvordan redder jeg en sur wit.
Re: hvordan redder jeg en sur wit.
Har du brugt Umaltet byg/hvede ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: hvordan redder jeg en sur wit.
Ja, jeg har brugt 22% flacked wheat (varmvalset hvede)
Re: hvordan redder jeg en sur wit.
Det gør faktisk øllet en smugle surt i sig selv, men om det er det alene kan jeg ikke sige, uden at smage det.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: hvordan redder jeg en sur wit.
Hvad har du gjort med dit vand?
Wit er ret følsom for hårdheden i vandet.
Wit er ret følsom for hårdheden i vandet.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: hvordan redder jeg en sur wit.
Hej igen
Beklager et sent svar......har været på efterårsferie (uden netforbindelse)
mht. vandet så har jeg rimelig blødt vand i hanen (bor i Viborg), så derfor har jeg ikke gjort noget ved det.
har I nogle bud på noget jeg kan prøve at tilsætte i den færdige øl?
Beklager et sent svar......har været på efterårsferie (uden netforbindelse)
mht. vandet så har jeg rimelig blødt vand i hanen (bor i Viborg), så derfor har jeg ikke gjort noget ved det.
har I nogle bud på noget jeg kan prøve at tilsætte i den færdige øl?