Side 1 af 1

hvordan redder jeg en sur wit.

: 2. okt 2014, 21:49
af Anders D
hej håndbryggerer

Jeg har lavet et witbryg med appelsin og korriander. Desværre er smagen ret syrlig/sur. Den er brygget for ca. 3 mdr. siden og er ikke inficeret. Jeg mener selv at surheden kan stamme fra en for høj ph-værdi under mæskningen. Desværre glemte jeg at måle den under selve brygprocessen (mine andre bryg plejer at ligge lidt for højt i ph, nemlig omkring 5,5 - 5,6). Jeg har prøvet at smage nogle af flaskerne til med hhv. mælkesyre og citronsyre, men det lader ikke til at hjælpe.
Jeg overvejer at hælde det hele i vasken. Men inden det sker, vil jeg høre om der er nogen af jer som har et bud på evt. redningsforsøg?

mvh Anders

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

: 3. okt 2014, 14:14
af admin
Har du brugt Umaltet byg/hvede ?

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

: 7. okt 2014, 16:20
af Anders D
Ja, jeg har brugt 22% flacked wheat (varmvalset hvede)

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

: 9. okt 2014, 11:26
af admin
Det gør faktisk øllet en smugle surt i sig selv, men om det er det alene kan jeg ikke sige, uden at smage det.

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

: 9. okt 2014, 22:27
af Nimbus39
Hvad har du gjort med dit vand?
Wit er ret følsom for hårdheden i vandet.

Re: hvordan redder jeg en sur wit.

: 20. okt 2014, 17:46
af Anders D
Hej igen

Beklager et sent svar......har været på efterårsferie (uden netforbindelse)
mht. vandet så har jeg rimelig blødt vand i hanen (bor i Viborg), så derfor har jeg ikke gjort noget ved det.

har I nogle bud på noget jeg kan prøve at tilsætte i den færdige øl?