hvordan redder jeg en sur wit.
: 2. okt 2014, 21:49
hej håndbryggerer
Jeg har lavet et witbryg med appelsin og korriander. Desværre er smagen ret syrlig/sur. Den er brygget for ca. 3 mdr. siden og er ikke inficeret. Jeg mener selv at surheden kan stamme fra en for høj ph-værdi under mæskningen. Desværre glemte jeg at måle den under selve brygprocessen (mine andre bryg plejer at ligge lidt for højt i ph, nemlig omkring 5,5 - 5,6). Jeg har prøvet at smage nogle af flaskerne til med hhv. mælkesyre og citronsyre, men det lader ikke til at hjælpe.
Jeg overvejer at hælde det hele i vasken. Men inden det sker, vil jeg høre om der er nogen af jer som har et bud på evt. redningsforsøg?
mvh Anders
Jeg har lavet et witbryg med appelsin og korriander. Desværre er smagen ret syrlig/sur. Den er brygget for ca. 3 mdr. siden og er ikke inficeret. Jeg mener selv at surheden kan stamme fra en for høj ph-værdi under mæskningen. Desværre glemte jeg at måle den under selve brygprocessen (mine andre bryg plejer at ligge lidt for højt i ph, nemlig omkring 5,5 - 5,6). Jeg har prøvet at smage nogle af flaskerne til med hhv. mælkesyre og citronsyre, men det lader ikke til at hjælpe.
Jeg overvejer at hælde det hele i vasken. Men inden det sker, vil jeg høre om der er nogen af jer som har et bud på evt. redningsforsøg?
mvh Anders