Mere vand
Mere vand
Hej
Jeg har læst en del af skriverierne om vandbehandling og det er jo et meget komplekst emne.
Jeg burde som nybegynder jo slet ikke interessere mig for det - det ved jeg godt - men når nu jeg allerede ved lidt om emnet er det ikke til IKKE at gøre noget. Synes dog at BRUN-programmet er lidt kringlet at finde ud af.
Derfor et lidt enklere spørgsmål: Hvordan påvirker en kogning af vandet inden brygning sammensætningen af vandet?
Har flere steder set at nogle koger deres vand først.
Endnu eet:
Kan et RO-anlæg godt bare bruges engang imellem og så gemmes væk til næste gang eller kræver det tømning-vedligehold eller lign?
Airborn
Jeg har læst en del af skriverierne om vandbehandling og det er jo et meget komplekst emne.
Jeg burde som nybegynder jo slet ikke interessere mig for det - det ved jeg godt - men når nu jeg allerede ved lidt om emnet er det ikke til IKKE at gøre noget. Synes dog at BRUN-programmet er lidt kringlet at finde ud af.
Derfor et lidt enklere spørgsmål: Hvordan påvirker en kogning af vandet inden brygning sammensætningen af vandet?
Har flere steder set at nogle koger deres vand først.
Endnu eet:
Kan et RO-anlæg godt bare bruges engang imellem og så gemmes væk til næste gang eller kræver det tømning-vedligehold eller lign?
Airborn
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Mere vand
1. Ved kogning bliver magnesium og clacium uopløseligt og bundfældes. Kog vandet i cirka 30 minutter og lad det køle af - og lad metallet og mineralerne bundfalde.
Den midlertidige hårhed er hermed reduceret.
2. Jeg har et RO anlæg som jeg bruger engang i mellem uden problemer. Hvis du holder beholderne fyldte med vand kommer der ikke ilt til membranen. Skimmelsvamp skal have fugt, ilt og organisk materiale for at kunne leve - så det burde ikke blive noget problem, da der ikke burde være organisk material i dine filtre.
Den midlertidige hårhed er hermed reduceret.
2. Jeg har et RO anlæg som jeg bruger engang i mellem uden problemer. Hvis du holder beholderne fyldte med vand kommer der ikke ilt til membranen. Skimmelsvamp skal have fugt, ilt og organisk materiale for at kunne leve - så det burde ikke blive noget problem, da der ikke burde være organisk material i dine filtre.
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mere vand
Husk at opbevare det frostfrit !
Jeg har sprunget kulfilteret sidste vinter.
Jeg har sprunget kulfilteret sidste vinter.
Re: Mere vand
Hej
Men calsium og magnesium er vel ikke hovedproblemet - det er vel nærmere hydrogencarbonat -
bliver det også formindsket ved kogning?
Med hensyn til osmoseanlæg.
Kan nogen anbefale?
mvh
Men calsium og magnesium er vel ikke hovedproblemet - det er vel nærmere hydrogencarbonat -
bliver det også formindsket ved kogning?
Med hensyn til osmoseanlæg.
Kan nogen anbefale?
mvh
Re: Mere vand
Jeg har det her:airborn skrev: Med hensyn til osmoseanlæg.
Kan nogen anbefale?
mvh
http://rent-postevand.dk/shop/index.php ... uct_id=754" onclick="window.open(this.href);return false;
Det virker rigtig fint og er rimeligt i pris.
Servicen fra butikken var rigtig god.
Jeg har monteret det så det er nemt at flytte rundt: Og til det formål købte jeg:
Vægbeslag
2x vandhaneadapter
Som det står der er der også monteret en skylleanordning der tillader affaldsvandet at løbe forbi flowbegrænseren(den røde slange). Denne er monteret for at kunne skylle selve membranen med masser af vand, det skulle få den til at holde længere. Jeg har efter billedet er taget monteret en anden flowbegrænser på 330ml for jeg syntes der var lige rigeligt spildevand.
De 2 vandhaneadaptere er monteret med gardenakoblinger på 2 x ½" nippelrør, så er det nemt at tilkoble og spildevandet kan jeg føre til regnvandstanken (via en vandslange) så det kan bruges til havevanding.
Osmosevandet kommer ud af den tynde hvide slange :-)
En ekstra bonus ved osmosevand er at det er rigtig godt at lave kaffe på, og flere prof. kaffemaskiner kræver faktisk osmosevand, så jeg laver 4l hver weekend til konen så har hun til en uge. (jeg drikker ikke kaffe selv)
Senest rettet af Nimbus39 11. dec 2014, 16:39, rettet i alt 3 gange.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Mere vand
Kig her engang: http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_water ... y_hardnessairborn skrev:Hej
Men calsium og magnesium er vel ikke hovedproblemet - det er vel nærmere hydrogencarbonat -
bliver det også formindsket ved kogning?
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mere vand
Når du koger vandet bindes calsium til bikarbonat og danner calsiumkarbonat som udfældes (det er det der sidder f.eks. i din kaffemaskine eller elkoger).
På den måde kan du få fjernet noget bikarbonat som tit er et problem for brygvandet i Danmark.
Den reaktion vil, ifølge Palmer & Kaminskis bog "Water" (s.104), fortsætte til indholdet af enten calsium eller bikarbonat er nede på 1 milliekvivalen pr. liter, hvilket svarer til 20 parts per million calsium og 61 parts per million bikarbonat.
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
På den måde kan du få fjernet noget bikarbonat som tit er et problem for brygvandet i Danmark.
Den reaktion vil, ifølge Palmer & Kaminskis bog "Water" (s.104), fortsætte til indholdet af enten calsium eller bikarbonat er nede på 1 milliekvivalen pr. liter, hvilket svarer til 20 parts per million calsium og 61 parts per million bikarbonat.
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
Re: Mere vand
Hej
Det forvirrer mig lidt at der på RO-anlægs siden omtales et mineralfilter der tilsætter mineraler og hæver pH.
Er det et tilvalg eller er det standard - vi ønsker vel ikke dette filters virkning?
Dette vandfilter er sammensat af Mars125 + et mineralfilter beregnet til drikkevand. Mineralerne tilsættes som sidste led for at undgå, at osmosevandet 'stjæler' mineraler fra kroppens mineraler.
Det forvirrer mig lidt at der på RO-anlægs siden omtales et mineralfilter der tilsætter mineraler og hæver pH.
Er det et tilvalg eller er det standard - vi ønsker vel ikke dette filters virkning?
Dette vandfilter er sammensat af Mars125 + et mineralfilter beregnet til drikkevand. Mineralerne tilsættes som sidste led for at undgå, at osmosevandet 'stjæler' mineraler fra kroppens mineraler.
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Mere vand
Jeg ville undgå dette mineral filter.airborn skrev:Hej
Det forvirrer mig lidt at der på RO-anlægs siden omtales et mineralfilter der tilsætter mineraler og hæver pH.
Er det et tilvalg eller er det standard - vi ønsker vel ikke dette filters virkning?
Dette vandfilter er sammensat af Mars125 + et mineralfilter beregnet til drikkevand. Mineralerne tilsættes som sidste led for at undgå, at osmosevandet 'stjæler' mineraler fra kroppens mineraler.
Når du skal til at regne på det (evt. i Bruns) så vil jeg anbefale at blande RO vand og postevand. På den måde er du bedre klar over indholdet af mineraler (fra vandværkets rapport). Og hvad du evt. skal tilsætte (hvis du går så langt)
Tillykke. Du har lige kompliceret håndbryg betydeligt :-) - Ligesom så mange andre af os også har.......
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mere vand
ok Det må blive et osmoseanlæg..
I Brun - water står der ved nogle af vand profilerne : boiled
Hvordan skal det forstås?
tilføjet senere
(nu har jeg fået læst instructions i brun's - så nu ved jeg det godt..)
I Brun - water står der ved nogle af vand profilerne : boiled
Hvordan skal det forstås?
tilføjet senere
(nu har jeg fået læst instructions i brun's - så nu ved jeg det godt..)
Senest rettet af airborn 13. dec 2014, 23:43, rettet i alt 1 gang.
Re: Mere vand
Og lige et spørgsmål mere:
Hvordan vælger I "ønsket vandprofil" - er det efter øl type eller geografi?
Hvordan vælger I "ønsket vandprofil" - er det efter øl type eller geografi?
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Mere vand
Jeg plejer at vælge efter Farve og Malt/Ballance/Bitter.airborn skrev:Og lige et spørgsmål mere:
Hvordan vælger I "ønsket vandprofil" - er det efter øl type eller geografi?
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mere vand
Jeg har netop fundet ud af at du nok har den købte udgave af programmet - jeg har bare downloaded den gratis version og synes ikke jeg kan komme udenom at skulle vælge en eller anden "desired water profile" under water profile adjustment calculator
eller rettere: jeg forstår ikke dit svar og det er nok fordi jeg endnu ikke kender brunwater godt nok
eller rettere: jeg forstår ikke dit svar og det er nok fordi jeg endnu ikke kender brunwater godt nok
Re: Mere vand
Sidder og roder med Brunwater..
Er ved at finde ud af hvordan jeg skal justere mit vand til en amerikansk IPA.
Den består af pilsner-carapils-caramunic malte - altså ikke særlig syrefremmende malte..
Bruger 60% RO vand og skal til en 25 liters mash alligevel bruge 5 ml. 80% mælkesyre for at få en mash pH på 5,5..
Lyder det rimeligt ?
Jeg forstår ikke helt det med:
Jeg plejer at vælge efter Farve og Malt/Ballance/Bitter.
Er ved at finde ud af hvordan jeg skal justere mit vand til en amerikansk IPA.
Den består af pilsner-carapils-caramunic malte - altså ikke særlig syrefremmende malte..
Bruger 60% RO vand og skal til en 25 liters mash alligevel bruge 5 ml. 80% mælkesyre for at få en mash pH på 5,5..
Lyder det rimeligt ?
Jeg forstår ikke helt det med:
Jeg plejer at vælge efter Farve og Malt/Ballance/Bitter.
Re: Mere vand
Det er noget med RO van ikk er så godt at brygge med da det ikke fjerner Sulfat fra vandet
hvilket giver crisp til bitterheden
eller husker jeg forkert at det ikke var sulfat
hvilket giver crisp til bitterheden
eller husker jeg forkert at det ikke var sulfat
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;