Rough Snuff klon. Snuff It!

Redaktør: Co-Admin

Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlægaf MonkeyBrew » 14. okt 2015, 00:33

Så fik jeg langt om længe styr på min Beersmith, som havde smidt ingridienslisten igen igen. Det er desværre kun Beersmith v1.4, så jeg håber den kan konverteres til Beersmith 2. Ellers er den også i *.txt udgave. Desværre ikke pdf, da Beersmith 1.4 ikke understøtter formatet. Men det går nok det hele. ;) Min udgave står i skrivende stund, på sit afsluttende stadie og afventer et skud snus en af dagene. Der vil gå yderligere 8-12 uger før jeg tør sige noget om det egentlige resultatet, men indtil videre tyder det på, at være fin succes.

SnuffIt!.bsm
(17.99 KiB) Downloadet 184 gange


BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Snuff it!
Brewer: Lars Rasmussen
Asst Brewer: Søren Jensen, Kenneth Jørgensen
Style: Belgian Dark Strong Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 55,00 L
Boil Size: 57,87 L
Estimated OG: 1,090 SG
Estimated Color: 81,9 EBC
Estimated IBU: 26,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
12,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 55,81 %
1,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 6,98 %
1,00 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Chocolate Rye Malt (500,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,65 %
200,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
100,00 gm Saaz [4,00 %] (5 min) Hops 2,4 IBU
27,50 gm Snuff! (Secondary 5,0 days) Misc
30,00 gm Dulse seaweed (Boil 15,0 min) Misc
1,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 6,98 %
0,50 kg Raisin Syrup (160,0 EBC) Sugar 2,33 %
6 Pkgs Abbaye (DCL Yeast #Safbrew BE-256) Yeast-Ale


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 19,50 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 58,50 L of water at 74,7 C 68,0 C
10 min Mash Out Add 28,47 L of water at 93,5 C 75,6 C


Notes:
------
Dette er min fortolkning af Erik Nielsens "Rough Snuff" som jeg har valgt at kalde "Snuff It!". Rosinsiruppen er hjemmelavet af 750 gram rosiner der er blevet udblødt i vand i 8-12 timer, blendet, kogt i 20 minutter, filteret, overhældt med kogende vand for at skylle sukkerrester ud og til sidst kogt ind til ca. 0,5 liter sirup.
Mængden af snus er blevet "opsnuset" via kilder så den korrekte mængde kunne findes. Det blev til 0.5 gram pr liter urt. Den tilsættes som "tørsnusning" 5 dage før flaskning. Doseres i humlesok for nemhed.
Mængden af tang er på slump. Jeg valgte 30 gram til 55 liter urt, da tangen i sig selv er potent og ikke ønskede at overdrive.
Den orginale opskrift bød på WLP500 gær, men da jeg desværre var i tidsnød, valgte jeg Abbaye gæren fra Fermentis. Det er en sulten gær med en attenuation på op til 83%!!! Så det skal man være obs på. Jeg glæder mig til det endelige resultat!

-------------------------------------------------------------------------------------
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlægaf Thor » 14. okt 2015, 18:24

Tak for din version af dette lille mesterværk af en øl.. Da der skal brygges andre øl her i efteråret går der nok 3-4 mdr inden en sådan skal i gang.
Men der har du jo allerede meddelt os allesammen at din version er mindst ligeså god som Erik Nielsens. :-) Glæder mig til at høre nærmere når tiden kommer.
Brugeravatar
Thor
 
Indlæg: 230
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlægaf MonkeyBrew » 14. okt 2015, 19:13

Thor skrev:Tak for din version af dette lille mesterværk af en øl.. Da der skal brygges andre øl her i efteråret går der nok 3-4 mdr inden en sådan skal i gang.
Men der har du jo allerede meddelt os allesammen at din version er mindst ligeså god som Erik Nielsens. :-) Glæder mig til at høre nærmere når tiden kommer.


Der er blevet lagt ord i min mund så. ;) Jeg HÅBER den bliver lige så god som Eriks. Det må tiden vise. :) Jeg skal ned og besøge ham når de er klar, med smagsprøver. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlægaf langballebryggeren » 23. maj 2016, 18:33

Har lige smagt rough snuff for første gang, og er MEGET intresseret i at høre om der har været en smagning på din udgave.
langballebryggeren
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2. mar 2014, 19:23


Tilbage til 18E. Belgian Dark Strong Ale

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst