Rough Snuff klon. Snuff It!

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af MonkeyBrew »

Så fik jeg langt om længe styr på min Beersmith, som havde smidt ingridienslisten igen igen. Det er desværre kun Beersmith v1.4, så jeg håber den kan konverteres til Beersmith 2. Ellers er den også i *.txt udgave. Desværre ikke pdf, da Beersmith 1.4 ikke understøtter formatet. Men det går nok det hele. ;) Min udgave står i skrivende stund, på sit afsluttende stadie og afventer et skud snus en af dagene. Der vil gå yderligere 8-12 uger før jeg tør sige noget om det egentlige resultatet, men indtil videre tyder det på, at være fin succes.
SnuffIt!.bsm
(17.99 KiB) Downloadet 762 gange
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Recipe: Snuff it!
Brewer: Lars Rasmussen
Asst Brewer: Søren Jensen, Kenneth Jørgensen
Style: Belgian Dark Strong Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 55,00 L
Boil Size: 57,87 L
Estimated OG: 1,090 SG
Estimated Color: 81,9 EBC
Estimated IBU: 26,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
12,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 55,81 %
1,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 6,98 %
1,00 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Chocolate Rye Malt (500,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,65 %
200,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
100,00 gm Saaz [4,00 %] (5 min) Hops 2,4 IBU
27,50 gm Snuff! (Secondary 5,0 days) Misc
30,00 gm Dulse seaweed (Boil 15,0 min) Misc
1,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 6,98 %
0,50 kg Raisin Syrup (160,0 EBC) Sugar 2,33 %
6 Pkgs Abbaye (DCL Yeast #Safbrew BE-256) Yeast-Ale


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 19,50 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 58,50 L of water at 74,7 C 68,0 C
10 min Mash Out Add 28,47 L of water at 93,5 C 75,6 C


Notes:
------
Dette er min fortolkning af Erik Nielsens "Rough Snuff" som jeg har valgt at kalde "Snuff It!". Rosinsiruppen er hjemmelavet af 750 gram rosiner der er blevet udblødt i vand i 8-12 timer, blendet, kogt i 20 minutter, filteret, overhældt med kogende vand for at skylle sukkerrester ud og til sidst kogt ind til ca. 0,5 liter sirup.
Mængden af snus er blevet "opsnuset" via kilder så den korrekte mængde kunne findes. Det blev til 0.5 gram pr liter urt. Den tilsættes som "tørsnusning" 5 dage før flaskning. Doseres i humlesok for nemhed.
Mængden af tang er på slump. Jeg valgte 30 gram til 55 liter urt, da tangen i sig selv er potent og ikke ønskede at overdrive.
Den orginale opskrift bød på WLP500 gær, men da jeg desværre var i tidsnød, valgte jeg Abbaye gæren fra Fermentis. Det er en sulten gær med en attenuation på op til 83%!!! Så det skal man være obs på. Jeg glæder mig til det endelige resultat!

-------------------------------------------------------------------------------------
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af Thor »

Tak for din version af dette lille mesterværk af en øl.. Da der skal brygges andre øl her i efteråret går der nok 3-4 mdr inden en sådan skal i gang.
Men der har du jo allerede meddelt os allesammen at din version er mindst ligeså god som Erik Nielsens. :-) Glæder mig til at høre nærmere når tiden kommer.
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af MonkeyBrew »

Thor skrev:Tak for din version af dette lille mesterværk af en øl.. Da der skal brygges andre øl her i efteråret går der nok 3-4 mdr inden en sådan skal i gang.
Men der har du jo allerede meddelt os allesammen at din version er mindst ligeså god som Erik Nielsens. :-) Glæder mig til at høre nærmere når tiden kommer.
Der er blevet lagt ord i min mund så. ;) Jeg HÅBER den bliver lige så god som Eriks. Det må tiden vise. :) Jeg skal ned og besøge ham når de er klar, med smagsprøver. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
langballebryggeren
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2. mar 2014, 19:23

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af langballebryggeren »

Har lige smagt rough snuff for første gang, og er MEGET intresseret i at høre om der har været en smagning på din udgave.
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af MonkeyBrew »

Nu er det en del år siden jeg bryggede (og drak øllet ;) ) men mit indtryk var at den var meget lig den originale. Selvfølgelig med lidt variationer. Jeg tror umiddelbart ikke at de derfor serveret den var andet end positiv overrasket. Jeg fik endda ordrer på at brygge den til adskillige folk.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af Thor »

Hej Lars.
Rart at høre fra dig igen.Troede ellers du var "forsvundet". :-)
Jeg har brygget efter din opskrift 2 gange,dog uden snus. God øl,jow jow,men ikke i nærheden af den originale. Jeg kan ikke huske hvilken gær jeg brugte til den første,men den anden blev brygget her i foråret med en Safeale 256. Smagte lige en i går aftes og som sagt : fin øl , men ikke en Snuff.
- Har du besøgt Erik på Thurø og i så fald - har han smagt din version..??
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af MonkeyBrew »

Halløj Thor. Ja det er rigtig nok længe siden. Jeg har haft noget "downtime" hvor hobbyer ikke fyldte så meget i mit liv. Det prøver jeg at få på sporet igen. ;)
Nej jeg er enig med dig at den kan tweakes. Men alt i alt kommer det også an på så mange faktorer at det er svært at sammenligne og efterligne helt præcist. Vandprofil, mæsketid, malten, gæren humlen. Alt har noget at sige. Jeg vil dog sige at du "SKAL" tilsætte snusen! Det gør en kæmpe forskel. For den er til stede. Selv med den begrænsede mængder vi brugte.
Jeg var i kontakt med Erik og fik også nogle tips af ham. Jeg kan sgu ikke huske det mere, men opskriften er (så vidt jeg husker) så tæt på hans som den kunne komme. Det var vist nok noget med mængden af snus, sirup og snus. Jeg tænker den sagtens kunne klarer mere tang. Han brugte i øvrigt også blæretang, hvor jeg brugte noget der hedder "dulse". Grunden til det var at blæretang har et højt indhold af jod, hvilket ikke er super godt for systemet. I de mængder der er brugt tvivler jeg dog på at det har nogen skadelig effekt. Men jeg valgte et alternativ. Om det var en smagsmæssig fejl er bestemt en mulighed. Og måske også frisk kontra tørret (mit var tørret) kan have en potentiel smagsmæssig effekt.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af Thor »

Ja det med snusen regnede jeg jo med bare var en detalje. Men nu du nævner det kan jeg sagtens forestille mig at den er vigtig. Tangen jeg brugte var også tør,købt i matas. Hvis den skal brygges igen må jeg nok gå lidt grundigere til værks. Et besøg hos Erik skader nok heller ikke. Tak for info...
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Rough Snuff klon. Snuff It!

Indlæg af MonkeyBrew »

Hæhæ, nej det ville bestemt være et besøg værd. Jeg er sikker på at han gerne vil dele ud af sin viden. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "18E. Belgian Dark Strong Ale"