Rough Snuff klon. Snuff It!
: 14. okt 2015, 00:33
Så fik jeg langt om længe styr på min Beersmith, som havde smidt ingridienslisten igen igen. Det er desværre kun Beersmith v1.4, så jeg håber den kan konverteres til Beersmith 2. Ellers er den også i *.txt udgave. Desværre ikke pdf, da Beersmith 1.4 ikke understøtter formatet. Men det går nok det hele. ;) Min udgave står i skrivende stund, på sit afsluttende stadie og afventer et skud snus en af dagene. Der vil gå yderligere 8-12 uger før jeg tør sige noget om det egentlige resultatet, men indtil videre tyder det på, at være fin succes.
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Recipe: Snuff it!
Brewer: Lars Rasmussen
Asst Brewer: Søren Jensen, Kenneth Jørgensen
Style: Belgian Dark Strong Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 55,00 L
Boil Size: 57,87 L
Estimated OG: 1,090 SG
Estimated Color: 81,9 EBC
Estimated IBU: 26,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
12,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 55,81 %
1,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 6,98 %
1,00 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Chocolate Rye Malt (500,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,65 %
200,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
100,00 gm Saaz [4,00 %] (5 min) Hops 2,4 IBU
27,50 gm Snuff! (Secondary 5,0 days) Misc
30,00 gm Dulse seaweed (Boil 15,0 min) Misc
1,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 6,98 %
0,50 kg Raisin Syrup (160,0 EBC) Sugar 2,33 %
6 Pkgs Abbaye (DCL Yeast #Safbrew BE-256) Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 19,50 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 58,50 L of water at 74,7 C 68,0 C
10 min Mash Out Add 28,47 L of water at 93,5 C 75,6 C
Notes:
------
Dette er min fortolkning af Erik Nielsens "Rough Snuff" som jeg har valgt at kalde "Snuff It!". Rosinsiruppen er hjemmelavet af 750 gram rosiner der er blevet udblødt i vand i 8-12 timer, blendet, kogt i 20 minutter, filteret, overhældt med kogende vand for at skylle sukkerrester ud og til sidst kogt ind til ca. 0,5 liter sirup.
Mængden af snus er blevet "opsnuset" via kilder så den korrekte mængde kunne findes. Det blev til 0.5 gram pr liter urt. Den tilsættes som "tørsnusning" 5 dage før flaskning. Doseres i humlesok for nemhed.
Mængden af tang er på slump. Jeg valgte 30 gram til 55 liter urt, da tangen i sig selv er potent og ikke ønskede at overdrive.
Den orginale opskrift bød på WLP500 gær, men da jeg desværre var i tidsnød, valgte jeg Abbaye gæren fra Fermentis. Det er en sulten gær med en attenuation på op til 83%!!! Så det skal man være obs på. Jeg glæder mig til det endelige resultat!
-------------------------------------------------------------------------------------
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Recipe: Snuff it!
Brewer: Lars Rasmussen
Asst Brewer: Søren Jensen, Kenneth Jørgensen
Style: Belgian Dark Strong Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 55,00 L
Boil Size: 57,87 L
Estimated OG: 1,090 SG
Estimated Color: 81,9 EBC
Estimated IBU: 26,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
12,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 55,81 %
1,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 6,98 %
1,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 6,98 %
1,00 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Chocolate Rye Malt (500,0 EBC) Grain 4,65 %
1,00 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,65 %
200,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
100,00 gm Saaz [4,00 %] (5 min) Hops 2,4 IBU
27,50 gm Snuff! (Secondary 5,0 days) Misc
30,00 gm Dulse seaweed (Boil 15,0 min) Misc
1,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 6,98 %
0,50 kg Raisin Syrup (160,0 EBC) Sugar 2,33 %
6 Pkgs Abbaye (DCL Yeast #Safbrew BE-256) Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 19,50 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 58,50 L of water at 74,7 C 68,0 C
10 min Mash Out Add 28,47 L of water at 93,5 C 75,6 C
Notes:
------
Dette er min fortolkning af Erik Nielsens "Rough Snuff" som jeg har valgt at kalde "Snuff It!". Rosinsiruppen er hjemmelavet af 750 gram rosiner der er blevet udblødt i vand i 8-12 timer, blendet, kogt i 20 minutter, filteret, overhældt med kogende vand for at skylle sukkerrester ud og til sidst kogt ind til ca. 0,5 liter sirup.
Mængden af snus er blevet "opsnuset" via kilder så den korrekte mængde kunne findes. Det blev til 0.5 gram pr liter urt. Den tilsættes som "tørsnusning" 5 dage før flaskning. Doseres i humlesok for nemhed.
Mængden af tang er på slump. Jeg valgte 30 gram til 55 liter urt, da tangen i sig selv er potent og ikke ønskede at overdrive.
Den orginale opskrift bød på WLP500 gær, men da jeg desværre var i tidsnød, valgte jeg Abbaye gæren fra Fermentis. Det er en sulten gær med en attenuation på op til 83%!!! Så det skal man være obs på. Jeg glæder mig til det endelige resultat!
-------------------------------------------------------------------------------------