Multi Stout

Redaktør: Co-Admin

Multi Stout

Indlægaf MonkeyBrew » 6. nov 2014, 21:22

Denne/disse stout er brygget ved høj temperatur for at give mere fylde/sødme og basen i øllet er katagorien "sweet stout". Der er ikke tilsat laktose, som ellers er kutyme for stilarten, da forhåbningen om sødme kommer fra den høje mæsketemperatur.
Der er til gengæld tilsat krydderier og smagsgivere som lakrids, rom, bourbon, chokolade og vanille, hvilket gør at den passer ind i denne katagori.
Brygget på 60 liter blev delt i 5 portioner. 1 stk. 20l og 4 stk 10l.
Smagselementerne må lade vente på sig, da gærtankene står og bobler i øjeblikket. Men jeg melder tilbage med test senere.
Indtil da smider jeg lige opskrifterne op her.

Multi Stout.bsm
(13.02 KiB) Downloadet 109 gange


Multi Stout.pdf
(30.15 KiB) Downloadet 192 gange
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Multi Stout

Indlægaf Jens Peter » 28. mar 2015, 20:21

Hvad blev resultatet så?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Multi Stout

Indlægaf fjorgensen » 28. mar 2015, 22:17

Spændende, glæder mig til at høre hvordan resultaterne bliver.
:-)
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 762
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Multi Stout

Indlægaf fjorgensen » 8. maj 2015, 11:20

Hvordan går det mon med dette project ?
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 762
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Multi Stout

Indlægaf MonkeyBrew » 8. maj 2015, 12:40

Whoops! Jeg havde slet ikke set at Jens Peter havde spurgt på den tidligere! Det beklager jeg. :(

Jamen resultatet blev faktisk ret godt. Den fadlagret lakridsstout var desværre blevet overkarboneret, selvom jeg havde tilsat den korrekte mængde sukker og gæringen var gået helt i stå 14 dagen forinden. Så jeg gætter på en træls infektion. Med af det jeg fik smagt, var det helt eminent! Den var meget anderledes end flaskeversionen. Fyldig og med tydelige lakridsnoter fra de 3 slags lakrids der var tilsat. Den bliver gentaget ved lejlighed. De 2 andre fadudgaver har jeg ikke fået lejlighed til at smage endnu, men flaskeversionerne er rigtig fine. De mangler lidt sødme i forhold til stilarten, men ellers utrolig spændende bryg. Bourbon tilsætning er tydelig med den klassiske "kornede" eftersmag. Ikke super dominerende, men tilpas tydelig til at man kan være i tvivl om den er fadlagret. Så jeg var positivt overrasket. Chokoladestouten fik en gang brett, så den står i det uvisse i nogle måneder endnu, desværre.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby


Tilbage til 21A. Spice, Herb, or Vegetable Beer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst