Lidt nyt fra mit lille projekt til styring af et pico bryggeri.
Link til film med simulering af et bryg.
http://fam-brun.dk/Bryghus/bryghus.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Styringen er ikke afprøvet andet på gryde med vand, da jeg for tiden er i gang med årets cider produktion, derfor lægger jeg ikke kode og andet op endnu, der kommer jo altid lidt rettelser når man begynder at bruge det i den virkelige verden.
Den første model af projektet virkede efter hensigten, og har styret brygget flere bryg, derfor turde jeg gå videre med styringen, jeg har ændret en smule på opstillingen, bl.a. et andet display det har frigjort lidt plads på Arduinoen, det har givet mig mulighed for lyd alarm for humletilsætning, og senere måske overvågning af gæring.
Beskrivelse af program til styring af brygforløb.
Mulighed for 3 trin i mæskningen
beregning af strike temperatur
mulighed for at springe strike beregning over
styring af primær og sekundær varmelegme
niveau kontrol i sien med styring af pumpe
mulig at stoppe program her
4 tider for humle/tilsætninger under kogning med lyd alarm
mulighed for valg af 10 sec. gennemskylning af slanger og køleenhed med kogende urt
styring af pumpe under køling til gærtank fast udgangs temperatur
valgt til 27 grd. kan kun ændres i program kode
Sekundærvarme/køleenhed en integreret enhed.
sekundær varmeenhed/køleenhed sikrer hurtig opvarmning af urt, mere nøjagtig temperaturprofil,
samt mindre risiko for påbrænding i gryden, da meget af opvarmning kommer til at foregå i en varmeveksler. Ideen er samtidig at veksleren skal virke som køler når opvarmningen er slut, slangen skal bare flyttes fra gryde til gærtank
Foreløbig testet med gl kogekande 1000W, hvor der er blevet indbygget en kobber spiral 6mm rør
i bunden af kande er monteret et 6mm indgangsrør til kølevand og i top et overløb på 12 mm, systemet virker upåklageligt under opvarmning, men under køling har det sine begrænsninger,
kan dog sagtens køle urten ned, men man skal holde meget øje med at vandet ikke står ovenud af kanden, hvis systemet beviser sin værd under de næste par bryg, skal der laves en ny og mere effektiv varme/køleenhed i form af et stort rør med en kobberspiral og et varmelegme i midten af spiralen. Den skal sikres mod en dampeksplosion med en endebund der kan skydes af ved overtryk, og selvfølgelig en overkogstermostat.