Smageøvelser

Smageøvelser

Indlægaf Jon » 7. mar 2015, 23:31

Her er forslag til øvelser inkluderet nogle spørgsmål der gerne skulle hjælpe.

Hvedeøl
Smag og besvar uden brug af stilart beskrivelsen. Øl; wit og weissbier, fx Hoegaarden og Weihenstephaner Hefeweissbier.

En af disse øl er kendetegnet ved brug af krydder. Hvilket øl og hvilke krydder bruges?
En af disse øl er bruger store mængder umaltet hvede, hvilket og hvordan bemærkes dette?
En af disse øl har en speciel aroma der skyldes valget af gær. Hvilken aroma og hvilken øl?
Hvilket af disse øl er i en klasse hvor øllet skal være tørt og kan have indslag af mælkesyre?
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Jon
 
Indlæg: 298
Tilmeldt: 28. maj 2008, 22:20
Geografisk sted: 8600 Silkeborg

Re: Smageøvelser

Indlægaf Jesvest » 10. mar 2015, 06:37

Hej Jon,

Jeg synes at have hørt der bliver tilsat appelsin og koriander til wit øllen.

Sendt fra min OnePlus One
Jesvest
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 23. aug 2014, 06:39

Re: Smageøvelser

Indlægaf morfmir » 10. mar 2015, 08:16

Jesvest skrev:Hej Jon,

Jeg synes at have hørt der bliver tilsat appelsin og koriander til wit øllen.

Sendt fra min OnePlus One


Det er helt korrekt, men kan du smage hvilken øl det drejer sig om?

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 603
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv


Tilbage til For øl dommere, og alle andre der har lyst til at spørge en øldommer til råds.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst