100% Havre Stout
100% Havre Stout
ja ....har fundet en opskrift på en 100 % Havre Stout...(altså en Stout KUN med havre malt)...og er i gang med at riste havre malt....
- martin_pedersen
- Indlæg: 413
- Tilmeldt: 6. okt 2011, 14:49
- Geografisk sted: 7080 Børkop
Re: 100% Havre Stout
Kan man se opskriften ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Re: 100% Havre Stout
Ja..vær-så-god.....her er den.....jeg undlader så at lave en røgmalt....måskemartin_pedersen skrev:Kan man se opskriften ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.brewersfriend.com/homebrew/r ... oked-stout" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 100% Havre Stout
..RISTET HAVRE.og det er noget mørkere end på foto'ene...og noget af det skidt samt hvede og byg ..som kommer med fra "Castle Malting"
-
- Indlæg: 152
- Tilmeldt: 21. maj 2011, 23:13
- Geografisk sted: Møgeltønder
Re: 100% Havre Stout
For et år siden lavede jeg en 96% havre malt stout. Jeg havde ikke ristet havre malten nok og blev nødt til at spæde op med noget ristet bygmalt.
Jeg har læst enkelte positive beskrivelser af havre malten, men mit indtryk er at der ikke er så meget havresmag over den maltede havre, du får ikke den samme cremede effekt som ved den valsede havre. Jeg tænker at det også er derfor at 100% havremalt øl er yderst sjælde, og det er en tid hvorvisse microbryggere laver stadig vildere eksperimenter.
Du skal i øvrigt også forvente at mæskeeffektiviteten bliver noget lavere.
Jeg har læst enkelte positive beskrivelser af havre malten, men mit indtryk er at der ikke er så meget havresmag over den maltede havre, du får ikke den samme cremede effekt som ved den valsede havre. Jeg tænker at det også er derfor at 100% havremalt øl er yderst sjælde, og det er en tid hvorvisse microbryggere laver stadig vildere eksperimenter.
Du skal i øvrigt også forvente at mæskeeffektiviteten bliver noget lavere.
Re: 100% Havre Stout
..Jeg har brygget 6 bryg "Havre-ale" og inden jeg har tilsat honning, sirup eller kandis har jeg målt "havre-suppen" til et sted mellem 1042 til 1052....Fantastbrygger skrev:For et år siden lavede jeg en 96% havre malt stout. Jeg havde ikke ristet havre malten nok og blev nødt til at spæde op med noget ristet bygmalt.
Jeg har læst enkelte positive beskrivelser af havre malten, men mit indtryk er at der ikke er så meget havresmag over den maltede havre, du får ikke den samme cremede effekt som ved den valsede havre. Jeg tænker at det også er derfor at 100% havremalt øl er yderst sjælde, og det er en tid hvorvisse microbryggere laver stadig vildere eksperimenter.
Du skal i øvrigt også forvente at mæskeeffektiviteten bliver noget lavere.
..jeg tilsætter malten ved 35 grader i ca 20 minutter...så 30 min. ved 45 grader..derpå 180 min ved 62 grader ...10-20 min ved 72 grader og slutter ved 78 grader og sparger.......ide'n er at få en "Glutenfri" øl som smager næsten som en alm. øl....men problemet er at der er meget skidt og møg i den malt jeg køber