Karbonering, flaske

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.
Besvar
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Hmm har ikke kunnet vente, og lige smagt en øl der blev karboneret sidste mandag, den er lidt mere flad end forventet efter en uge... En pale ale der har fået 6gram pr ltr.

Andre der har prøvet det, og den så er ok efter de 14 dage? Bliver helt nervøs... :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Fornitz
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Fornitz »

Hvad gær, alkohol niveau og hvad temperatur står flaskerne ved?
Hilsen Frederik Fornitz
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

S04 tørgær, ca. 21-22 grader, ca. 5,5 tror jeg


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Havde lidt håbet på en 80% karbonering...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Fornitz
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Fornitz »

Ja okay, så er det nok bare at lade den stå som den er.

Og sukkeret er fordelt ligeligt, hvis du omstak til en ren gærspand med sukkervand blev det så blandet op i øllet?
Hilsen Frederik Fornitz
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Hælder det op efter og omrører derefter, det andet har nemlig fejlet for mig... Den IPA jeg gjorde det med sidst blev fin, der tyvstartede jeg bare ikk... Ikke andet end tage en fra den anden ende af rækken(systematik) og er den ligeså er sukker fordelt korrekt... Gav den et frisk og godt pisk i 2-3 min uden det iltede for meget...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Fornitz
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Fornitz »

Det var nemlig mit næste forslag, prøv en i den anden ende for at se om det skulle være det samme, men ja ellers er det bare at vente og se om en uges tid.
Hilsen Frederik Fornitz
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Super.... Var også mest om andre havde oplevet det samme, for selve øllet smager helt fantastisk....


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Lige kigget på et par stk og er ikk meget bundfald, nærmest svært at få øje på, så er nok bare tiden.... Sådan er det at være utålmodig :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Kom lige i tanke om spanden stod 8t plus ved 10 grader, så kan jo have gjort en del at den skulle op derfra... A la den kun har fået 1 uge...

Og ikke en uge og 2 dage ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Nu har jeg haft vendt alle flasker for at fordele gær igen (læste en havde succes med det) og prøvet "stikprøver" uden at fange nogle som ikke var halv flade... Som om gæren er lidt død....

Er sgu sådan noget der kan få en på cornelius...


Sent from my iPhone using Tapatalk
jakobp
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af jakobp »

Jeg havde samme problemer for et års tid siden. Træt gær efter cold crash. Efter en måned fyldte jeg det flade øl på cornelius og tvangskarbonerede. Forleden da jeg ryddede op i kælderen, fandt jeg så de sidste flasker, der ikke var plads til i fustagen. Havde helt glemt dem :-) Og hurra, nu er der perfekt kulsyre i flaskerne! Så hav tålmodighed!
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Er glad for du kan oplyse det.... Selvom det er svært :)
Er en pale ale der er tørhumlet - så ville jo gerne nyde den frisk....

Overvejer at kaste dem i skuret, men der er kun 10 grader, så det gør nok ikk godt... Har bare en Brown ale der skal bruge pladsen i weekenden :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
jakobp
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af jakobp »

Ja, min var heldigvis en sort ale med lakrids, som absolut ikke har taget skade af at stå et års tid! ;-)
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Karbonering, flaske

Indlæg af Thage »

Så fik jeg åbnet en(idag), efter at have vendt flasker og ventet lidt længere, den var perfekt - så ser lovende ud :)

Tak for svar


Sent from my iPhone using Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Løst og fast om øl og øloplevelser"