Kveik fra Hornindal Norge

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.

Kveik fra Hornindal Norge

Indlægaf elkjr » 6. jun 2016, 15:44

..jeg har 3 stk rør med Hornindals kveik , som kan afhentes i Ringsted ganske GRATIS....1 rør pr brygger
(denne Kveik skulle være den bedste)

henry@elkjr.dk
Vedhæftede filer
S7002876.JPG
S7002876.JPG (186.77 KiB) Vist 2125 gange
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 745
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Kveik fra Hornindal Norge

Indlægaf Frederiksen » 6. jun 2016, 19:41

Hej Ekjr hvilken type øl vil denne gær være egnet til jeg har ikke sat mig ind i gæren endnu men vil gerne prøve den Thomas
Frederiksen
 
Indlæg: 44
Images: 0
Tilmeldt: 2. jan 2014, 15:00
Geografisk sted: Næstved

Re: Kveik fra Hornindal Norge

Indlægaf elkjr » 6. jun 2016, 23:36

Frederiksen skrev:Hej Ekjr hvilken type øl vil denne gær være egnet til jeg har ikke sat mig ind i gæren endnu men vil gerne prøve den Thomas


Bondeøl...men den skal gære ved 30 til 4o grader...det er en blanding af gær og bakterier... man skal "tophøste" gæren efter ca. 40 timer og ikke senere end 48 timer ..så kan der undgås at få for mange bakterier med....det er en meeeeeget gammel Norsk gærstamme som blev brygget med på en gård i Hornindal

http://www.garshol.priv.no/blog/ her kan du læse alt om brygning med Kveik
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 745
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Kveik fra Hornindal Norge

Indlægaf Broder Jacob » 7. jun 2016, 19:58

Hej Elkjr
Det lyder spændende.
Hvordan er den anderledes end Sigmund Voss´en som jeg fik af dig for et stykke tid siden?
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 463
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv

Re: Kveik fra Hornindal Norge

Indlægaf elkjr » 7. jun 2016, 21:14

Broder Jacob skrev:Hej Elkjr
Det lyder spændende.
Hvordan er den anderledes end Sigmund Voss´en som jeg fik af dig for et stykke tid siden?


..denne kveik er helt ny for mig og den er sådan set også ny i "kveik kredse"...man mæsker ved 70 grader......gærer den under 28-30 grader bliver øllet "Lambic-surt" og mellem 30 -40 grader lidt sødt..mit bedste råd er at blive medlem af facebook gruppen "kornøl og kveik", der står rigtigt meget om Hornindals kveiken....Lars Marius har skrevet lidt om Hornindals kveiken : http://www.garshol.priv.no/blog/
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 745
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted


Tilbage til Løst og fast om øl og øloplevelser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Steffansen og 1 gæst