Irish Moss ..i gærspanden ?

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.

Irish Moss ..i gærspanden ?

Indlægaf elkjr » 26. jul 2016, 10:44

..er der nogen der har prøvet at komme "Irish Moss" i gærspanden et par dage før "flaskning"
jeg havde en meget grumset mjød ..og gjorde så følgende.....1 teske Irish Moss ..kogende vand i et glas( med låg).lod det trække i ca. 6 timer ..hældte det i mjøden ..og næste dag "glasklar" mjød...og det smager og dufter fint...
..så "tænkte" at man måske kunne gøre det samme med øl
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 710
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Irish Moss ..i gærspanden ?

Indlægaf Goldenhammer » 26. jul 2016, 12:34

Det kan man sagtens. I så fald kalder man det man bruger for en "fining agent" http://beersmith.com/blog/2008/12/30/fining-agents-improving-beer-clarity/
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36


Tilbage til Løst og fast om øl og øloplevelser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster