Irish Moss ..i gærspanden ?

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.

Irish Moss ..i gærspanden ?

Indlægaf elkjr » 26. jul 2016, 10:44

..er der nogen der har prøvet at komme "Irish Moss" i gærspanden et par dage før "flaskning"
jeg havde en meget grumset mjød ..og gjorde så følgende.....1 teske Irish Moss ..kogende vand i et glas( med låg).lod det trække i ca. 6 timer ..hældte det i mjøden ..og næste dag "glasklar" mjød...og det smager og dufter fint...
..så "tænkte" at man måske kunne gøre det samme med øl
elkjr
 
Indlæg: 755
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11

Re: Irish Moss ..i gærspanden ?

Indlægaf Goldenhammer » 26. jul 2016, 12:34

Det kan man sagtens. I så fald kalder man det man bruger for en "fining agent" http://beersmith.com/blog/2008/12/30/fining-agents-improving-beer-clarity/
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36


Tilbage til Løst og fast om øl og øloplevelser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst