Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
..nu vil jeg gøre forsøget...deltage i DM i Håndbryg 2017...meeeen....kan ikke finde Frisk øl i Beercalc..
Jeg vil bruge fl.g råvarer
Malt : Pale Ale og Spelt
Humle : Skånsk skovhumle (eget fund og avl)
Gær : ? ..jeg har K97-WLP 029-Nottingham-Windsor og Belle Saison
Jeg vil bruge fl.g råvarer
Malt : Pale Ale og Spelt
Humle : Skånsk skovhumle (eget fund og avl)
Gær : ? ..jeg har K97-WLP 029-Nottingham-Windsor og Belle Saison
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Hvad skulle en "frisk øl" dække over?
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Humlen høstes og kommes i ..urten.... indenfor ½-1 døgn.... altså helt frisk humle.......KimJohansen skrev:Hvad skulle en "frisk øl" dække over?
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
I min optik er "friskøl" ikke som sådan en stilart men et udtryk for øl brygget med frisk humle.
Så hvis du brygger fx. En Engelsk ordinary bitter eller en af de mange andre stilarter er det vel den du skal stille op i.
Så hvis du brygger fx. En Engelsk ordinary bitter eller en af de mange andre stilarter er det vel den du skal stille op i.
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Alderen for humlen har, bortset fra Lambic, ikke noget med stilarten at gøre.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
. ...der kommes ca. 300g frisk humle i til 25 l ....og det er en "nye" humle som ingen kender ..så jeg kan vel ikke bruge den i fek.s en Saison ?KimJohansen skrev:Alderen for humlen har, bortset fra Lambic, ikke noget med stilarten at gøre.
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
..og det er så en humle INGEN har smagt før.....så det er det med stilartenKiilerich skrev:I min optik er "friskøl" ikke som sådan en stilart men et udtryk for øl brygget med frisk humle.
Så hvis du brygger fx. En Engelsk ordinary bitter eller en af de mange andre stilarter er det vel den du skal stille op i.
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
DM i håndbryg handler om at ramme nogle eksisterende stilarter. Ikke om at opfinde sine egne. Med det sagt, så prøv den da af i en øl hvor du "late hopper" den kraftigt og gærer den med en neutral gær. Så er du klogere på hvad den smager af og om den går an i en af de stilarter du kan stille op i.elkjr skrev:. ...der kommes ca. 300g frisk humle i til 25 l ....og det er en "nye" humle som ingen kender ..så jeg kan vel ikke bruge den i fek.s en Saison ?KimJohansen skrev:Alderen for humlen har, bortset fra Lambic, ikke noget med stilarten at gøre.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
..vil prøve at brygge den som en "Saison"..KimJohansen skrev:DM i håndbryg handler om at ramme nogle eksisterende stilarter. Ikke om at opfinde sine egne. Med det sagt, så prøv den da af i en øl hvor du "late hopper" den kraftigt og gærer den med en neutral gær. Så er du klogere på hvad den smager af og om den går an i en af de stilarter du kan stille op i.elkjr skrev:. ...der kommes ca. 300g frisk humle i til 25 l ....og det er en "nye" humle som ingen kender ..så jeg kan vel ikke bruge den i fek.s en Saison ?KimJohansen skrev:Alderen for humlen har, bortset fra Lambic, ikke noget med stilarten at gøre.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Du skal ikke tænke over råvaren, det er ikke det der bliver bedømt. Det er kun det der er i glasset der tæller.
Har du en humle der er anderledes, og den harmonere med en belgisk stil - så er det jo bare fjong ;-)
Saison - Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter eller blomster.
Så den er jo ret så bred den der definition ...
Har du en humle der er anderledes, og den harmonere med en belgisk stil - så er det jo bare fjong ;-)
Saison - Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter eller blomster.
Så den er jo ret så bred den der definition ...
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
..det er den "nye" Skånske humle jeg vil bruge ..jeg har ikke "lugtet" til den endnu..så det bliver spændende hvordan den lugter og smager......men er bare glad over a det var en hun-plante..Truntebryg skrev:Du skal ikke tænke over råvaren, det er ikke det der bliver bedømt. Det er kun det der er i glasset der tæller.
Har du en humle der er anderledes, og den harmonere med en belgisk stil - så er det jo bare fjong ;-)
Saison - Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter eller blomster.
Så den er jo ret så bred den der definition ...
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Jeg har brygget "frisk øl" eller Green ale, som jeg kalder det to høste i træk.
Det forførerende ved at plukke og koge med det samme (indenfor 1/2 time) er først duften når humlen rammer den kogende urt, dernæst den nærmest græsagtige friske smag, som er uforlignelig i den færdige øl, men som desværre jo også lægger sig med tiden.
Min pointe er, at du skal gå efter den varige smag af humlen, hvis du vil bruge den til DM. Der er så lang tid til, at der næppe er noget "frisk" over den mere.
Men for s.... det fåes næsten ikke bedre sådan en friskhumlet øl :-)
Det forførerende ved at plukke og koge med det samme (indenfor 1/2 time) er først duften når humlen rammer den kogende urt, dernæst den nærmest græsagtige friske smag, som er uforlignelig i den færdige øl, men som desværre jo også lægger sig med tiden.
Min pointe er, at du skal gå efter den varige smag af humlen, hvis du vil bruge den til DM. Der er så lang tid til, at der næppe er noget "frisk" over den mere.
Men for s.... det fåes næsten ikke bedre sådan en friskhumlet øl :-)
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Frisk-Øl.... hvor i Beercalc og DM i Håndbryg ?
Kunne man fryse den grønne humle ??